Na lang wachten en wederom vele gemiste kansen was het vandaag eindelijk raak voor Nieuw Roden. Nieuw Roden miste dotten van kansen in de openingsfase van de 1e helft. Terschelling kreeg twee kansen en strafte dit wel direct af. De ruststand van 0-2 was dan ook totaal tegen de verhouding in.

In de tweede helft voetbalde Terschelling beter en was wat sterker aan de bal. Maar Nieuw-Roden ging vol op wilskracht voetballen. Dennis Matulessy en Ruben Wiegers (JO19) werden 20 minuten voor tijd ingebracht om voor nog meer power te zorgen. Niet veel later was het dan eindelijk raak. Wilco Drent maakte met een kopbal de aansluitingstreffer. Na sensationele slotfase wist Nieuw Roden in de 89e minuut gelijk te maken via Sander Drent. Hij scoorde hiermee zijn 100e doelpunt in zijn voetballoopbaan. Nadat iedereen dacht dat Nieuw-Roden een puntje eruit had gesleept was het toch nog in de allerlaatste seconde van de wedstrijd Angelo Weggers die de bevrijdende 3-2 binnen tikte.

Een hele belangrijke overwinning voor Nieuw-Roden die hiermee de laatste plek overgeeft aan De Sweach.

Volgende week is de thuiswedstrijd Nieuw-Roden - Oldeboorn om 14.00 uur. Ook hier moet weer de volle winst gepakt worden om in de veilige regionen te komen.

Man v/d wedstrijd: Angelo Weggers