-
Stichting Oost-West Kontakten blijft zich inzetten voor de bewoners van een aantal dorpen in het Tsjernobyl gebied
11.Feb.2024

 

STICHTING OOST-WEST KONTAKTEN GAAT 11 FEBRUARI OPNIEUW NAAR DE OEKRAÏNE,
DIT KEER MET 30 AGGREGATEN VOOR ZWAAR GETROFFEN GEZINNEN.

 

Stichting Oost-West Kontakten blijft zich inzetten voor de bewoners van een aantal dorpen in het Tsjernobyl gebied in de Oekraïne. Het zijn kleine dorpen met namen waar u ongetwijfeld nooit van heeft gehoord: Starosillya, Solonivka, Avtunychi , Andriivka en Khorobychi. Deze dorpen vallen onder de Horodnia gemeenschap. Het zijn dorpen met 300 tot 600 inwoners in de provincie Chernihiv in het uiterste noorden van Oekraïne, dichtbij de grens met Wit-Rusland en Rusland.

 


De heren Henk Jongstra, Henk-Jan Hofman en nieuweling Sietse Hendriks oud inwoner van Roden gaan wederom naar Oekraine om 30 aggregaten naar deze afgelegen plaatsen te brengen. De uitgifte van de aggregaten wordt verzorgd in samenwerking met een lokale hulpverleningsorganisatie. De aggregaten gaan naar gezinnen die het moeilijk hebben in bovengenoemde dorpen. Deze gezinnen zijn vooraf geselecteerd, om iedere zweem van corruptie te voorkomen worden de aggregaten hoogst¬persoonlijk door de heren uit Roden en Enschede bij de mensen thuis afgeleverd. Het is inmiddels het 9e transport van Stichting Oost-West Kontakten, na 250 fietsen, 35 computers, de nodige zitzakken, veel lesmateriaal en sportattributen, speelgoed, medicijnen en honderden slaapzakken gaat het dit keer om aggregaten. Daarvan hebben we na dit transport 100 afgeleverd.

 


Mieke Scheltens uit Foxwolde is enkele maanden geleden gestart met een inzamelingsactie voor een weeshuis in Udaitsi. In dit weeshuis verblijven kinderen met meervoudige beperkingen. Voor bezoeken aan bijvoorbeeld artsen is vervoer nodig, vervoer dat er nu niet is. Met het geld dat deze actie heeft opgeleverd is een goede tweedehandsauto aangeschaft. Voor deze actie heeft OWK samengewerkt met een Duitse zusterorganisatie. Deze auto werd twee dagen voor Kerst door de Duitse organisatie in Udaitsi afgeleverd.


Zondag 11 februari vertrekt het volgende transport naar de Oekraïne. De heren hopen zondag 18 februari terug te keren in Roden.

 

Wilt u deze transport sponsoren? De mensen in de Oekraïne en het bestuur van de Stichting Oost-West Kontakten zijn daar blij mee. Een donatie kunt u doen op onderstaande rekeningnummer.
Stichting Oost West Kontakten o.v.v. Hulp aan Oekraine NL 03 RABO 0399409432

 

~advertentie~

 

 

foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.