-
ONR wint in slotfase van Franeker
10.Feb.2024

ONR wint in slotfase van Franeker

Op een grauwe zaterdagmiddag zagen de oranjehemden een ietwat moeizame wedstrijd in de laatste minuten hun kant op vallen. Met de 2-4 winst gaan de drie punten mee terug naar Roden.

Vanwege enkele blessures is het de laatste weken puzzelen met de opstelling. Vandaag maakten ONR 3 spelers Rens Komdeur en Frank Langeveld hun opwachting. Zodoende kon ONR toch met genoeg wissels de reis richting Franeker maken.

Op het goed bespeelbare kunstgras begon ONR moeizaam. Het kwam dan ook al binnen 10 minuten op achterstand.
Het leek mee te zitten voor de Rôners toen Franeker een rode kaart getrokken zag worden. Op wonderbaarlijke wijze trok de dienstdoende arbiter deze kaart na een discussie met de betreffende speler van Franeker echter terug en presenteerde hem ineens de gele kaart.

Het deerde ONR niet. De ploeg herpakte zich en kwam beter in de wedstrijd. Na een formidabele bal van Rik de Boer plukte Janco de Boer de bal vlak voor de keeper uit de lucht. Met zijn aanname was hij de keeper gepasseerd en kon hij de bal voor een leeg doel binnen schieten.

Voor rust kwam de equipe van Erik Kloosterman zelfs op voorsprong. Het was Janco de Boer die de bal tussen drie verdedigers aan een touwtje had en uiteindelijk de vrijstaande Leon Schievels wist te vinden. Voor Schievels uiteraard een koud kunstje, 1-2

 

Na rust een herhaling van zetten. Wederom kreeg ONR een snelle tegentreffer en werd de stand gelijk getrokken.

Het dient gezegd te worden, ONR had het lastig in deze fase en leek niet in staat potten te breken.
Het kwam moeizaam richting de goal van Franeker en kwam niet aan het eigen spel toe.

Er werd vier keer gewisseld. Hendrik Rozema, Leon Schievels, Joseph Duku Dima en Sjoerd Hoek verlieten het veld. Zij werden vervangen door Rens Komdeur, Jesse Kort, Frank Langeveld en Jeroen Westra.

De wissels gaven ONR hernieuwde krachten en zagen uiteindelijk de voorsprong op het imaginaire scorebord verschijnen. Het was Rik de Boer die van een afstand de keeper wist te verschalken een achttal minuten voor tijd.

Dat het Franeker niet meezit dit seizoen werd een aantal keer genoemd vandaag. Dit bleek ook toen de spits vlak voor tijd de 3-3 leek te maken. Echter is het nog altijd de regel dat je de bal niet met de handen mee mag nemen richting de goal. De treffer werd dus terecht afgekeurd.

Het slotakkoord was voor Rik de Boer. In de dying seconds zag hij een vrije bal in de kruising verdwijnen. Ondanks dat menigeen niet doorhad dat de bal onder de lat verdween, was het toch wel degelijk een treffer.

Zodoende zegevierde ONR met 2-4 en behoudt het de tweede plaats op de ranglijst.

Komende dinsdag wordt nummer drie Rijperkerk ontvangen op Sportpark Oranje. Het belangrijke duel begint om 19:30 uur.

1 LAC Frisia 1883 14 35
2 ONR 12 25
3 Rijperkerk 13 25
4 Kootstertille SC 14 21
5 Hardegarijp 14 20
6 Twijzel SC 14 20
7 Zwaagwesteinde 14 18
8 Opende 13 17
9 Be Quick Dokkum 14 17
10 Wykels Hallum 14 16
11 RWF 14 16
12 Minnertsga 14 14
13 Franeker SC 14 12
14 ONT 14 11

~advertentie~

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.