Robin Crapanzano, een betrokken burger, heeft onlangs een interessant onlinegesprek gehad met Lisa Westerveld, een lid van de Tweede Kamer. Op 18 december heeft Robin Crapanzano, ondanks zijn beperking, al vastberadenheid getoond door tijdens een raadsvergadering de raad van Noordenveld toe te spreken. Zo moedigt hij anderen ook aan om trots te zijn op wie ze zijn en om te blijven geloven dat hun stem ertoe doet, ongeacht eventuele beperkingen.

Samen met Lisa Westerveld spraken ze over hoe belangrijk het is dat mensen goed met elkaar communiceren. Ze vinden allebei dat er meer begrip en openheid nodig is tussen burgers en de mensen die hen vertegenwoordigen, om onze democratie te laten bloeien. Ze geloven dat als beleidsmakers en de gemeenschap beter met elkaar praten, dit kan zorgen voor meer duidelijkheid en betrokkenheid.


 


Tijdens het gesprek maakte Robin zich ook zorgen over eenzaamheid en jongeren die problemen krijgen omdat ze niet goed weten wat ze moeten doen. Hij vindt het belangrijk dat hier openlijk over gesproken wordt, niet alleen op lokaal niveau, maar ook in de landelijke politiek. Lisa Westerveld is het met hem eens en denkt dat er meer aandacht moet komen voor deze groep in de politiek.


 


Binnenkort hoopt Lisa een bijeenkomst te organiseren tussen beleidsmakers en deze kwetsbare groep, zodat ze samen kunnen praten over wat er misgaat en wat beleidsmakers kunnen doen om te helpen.


 


Anita van der Noord, raadslid van de duofractie PvdA/GroenLinks, deelt haar trots over Robin Crapanzano en zijn krachtige bijdrage aan het onlinegesprek met Lisa Westerveld. Ze zegt: "Ik ben trots op Robin Crapanzano en vind dat hij zijn stem en zorgen goed en krachtig naar voren heeft gebracht in het onlinegesprek met Lisa Westerveld. Wie weet gaan we binnenkort samen op weg naar de Tweede Kamer.