Vernielingen en inbraak bij Hondencentrum Chimié in Leek (Nienoord)


 


In het weekend van 3 tot met 5 februari is er ongewenst bezoek op het terrein van Hondencentrum Chimié geweest. Het gaas en het prikkeldraad zijn vernield en een raam is ontzet. Eén inbreker heeft ook wat achtergelaten op het terrein.


 


Caren Appelman runt al bijna 10 jaar haar hondencentrum op Landgoed Nienoord. Ze geeft haar trainingen op de voormalige tennisbanen. Het kunstgras is destijds vervangen door echt gras. Het is een mooi omheind terrein waar ze inmiddels ruim 1500 mensen en honden begeleid heeft in de opvoeding en in sportieve activiteiten.


Geen fotobeschrijving beschikbaar.


De vernielingen werden op maandag ontdekt. Ze zegt hierover: “Allereerst viel het op dat er iets zwarts lag in de hoek. Dat bleek een muts te zijn. Verder onderzoek wees uit dat het gaas was doorgeknipt aan de bovenkant en dat ze met iets van een soort koevoet het raam hebben geprobeerd te ontzetten.”Wat is de schade? “Alles bij elkaar zal het een kleine 1000 euro gaan kosten. Het gaas en het prikkeldraad moeten natuurlijk gerepareerd worden en ook het raamkozijn zal vervangen moeten worden.”


 


En wat gebeurt er nu verder? “We hebben uiteraard aangifte gedaan bij de politie. Ook de muts is als bewijsmateriaal opgegeven. Het zou natuurlijk het fijnste zijn als de dader(s) zichzelf melden zodat we de schade onderling kunnen regelen. Wellicht dat iemand ook zijn zwarte muts terug wil?”


 


Mochten er mensen zijn die het afgelopen weekend iets verdachts hebben gezien rondom de betreffende locatie op Nienoord, dan worden zij verzocht om contact op te nemen met de politie.