7 Februari 2019 nam ik trots mijn diploma tot Mantelzorgmakelaar in ontvangst.Diezelfde avond ging mijn website live. Hoe spannend was dat. Inmiddels zijn we 5 jaar verder en mag ik mijn eerste lustrum als ZZP-er vieren. Het ene moment denk ik jeetje alweer 5 jaar het andere moment denk ik, ben ik nog maar 5 jaar zelfstandige?

 

 

Even een terugblik van afgelopen 5 jaar:

Ik kreeg al snel de eerste aanvragen als Mantelzorgmakelaar binnen, hoe leuk. Mijn loondienstverband bij WiN heb ik moeten beëindigen. Een half jaar na de start mocht ik mij aansluiten als clientondersteuner bij Thuis in Clientondersteuning, een opdrachtgever waar ik heel erg blij mee ben. Deze ondersteuning biedt ik dan specifiek voor cliënten met een Wet langdurige zorg indicatie. Hiervoor heb ik masterclasses gevolgd via de branchevereniging BCMB, een mooie verdieping en verbreding van kennis.

Inmiddels bied ik ook gespecialiseerde cliëntondersteuning. Ik ondersteun gezinnen in complexe (zorg)situaties, sinds 1-1-2024 valt deze gespecialiseerde clientondersteuning onder de naam JouwMetgezel.

 

 

Mijn opgedane kennis mag ik graag delen met anderen. Dat vind ik erg leuk om te doen. Toen PostMDopleidingen mij de vraag stelde of ik lessen voor de opleiding Mantelzorgmakelaar en Clientondersteuner wilde verzorgen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Inmiddels ben ik dus ook docent.

 

 

Vanaf november 2023 mag ik samen met Nienke te Velde meedoen in een Pilot Mantelzorgmakelaar van de Gemeente Groningen en Humanitas. Zo mooi dat de gemeente Groningen en Humanitas oog hebben voor de regeldruk van mantelzorgers en hiervoor in specifieke gevallen ondersteuning kunnen inzetten vanuit ons.

 

 

Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn stap naar ZZP-er. Inmiddels heb ik al heel veel mantelzorgers en mensen die zorg nodig hebben kunnen voorzien van informatie, heb ik regeltaken overgenomen, woonplekken gezocht, zorgteams opgestart, bemiddelingsgesprekken gevoerd, indicaties aangevraagd, PGB’s opgestart etc, Daarnaast heb ik heel veel waardevolle netwerkcontacten mogen leggen en kunnen benutten (we zijn er samen voor de cliënt).

 

 

Tegelijk realiseer ik mij ook dat er nog zoveel mensen/gezinnen zijn die de weg naar ondersteuning niet weten te vinden terwijl ze het hard nodig hebben, hier maak ik mij wel zorgen om.

Mijn ontwikkeling heb ik ook te danken aan de onvoorwaardelijke steun van mijn man Jans Bekkering en van mijn kinderen. Veel steun heb ik ook van mijn sparringsmaatje Marga van de Glind Bennink en mijn collega’s Mantelzorgmakelaars en Clientondersteuners.Ik ben blij en dankbaar waar ik nu sta hoop dit werk nog jaren te mogen doen. Daarnaast wil ik mij ook nog steeds verder blijven ontwikkelen.