Parkeerplaats aan Trambaan in Roden wordt groterDe gemeente heeft met de Protestante Gemeente Roden-Roderwolde een ruilovereenkomst gesloten. Daarbij heeft de gemeente grond aan de zijde van de parkeerplaats aan de Trambaan in Roden verkregen. De gemeente gaat op deze grond veertig parkeerplaatsen aanleggen. Daarmee wordt de huidige parkeerplaats vergroot.


Voor deze uitbreiding moet vijfhonderd vierkante meter struikbeplanting wijken. De beplanting bestaat uit een beuken- en conifeerhaag, laurier, wilgen, elzen en berken. Omdat de bestaande parkeerplekken anders gesitueerd worden, moeten de aanwezige zestien sierperen ook wijken.


 


Nieuwe bomen
De bestaande sierperen hebben op dit moment zeer beperkte groeimogelijkheden. Daardoor ontwikkelen de bomen slecht. Met de aanleg van het parkeerterrein wordt er meer ondergrondse groeiverbetering toegepast.
Daardoor kunnen de nieuwe bomen goed groeien en oud worden.
De parkeerplaatsen worden aangelegd met openverharding waar kruiden en gras in mogen groeien. Dit vermindert hittestress en komt de biodiversiteit ten goede. Er worden vier tulpenbomen, vier iepen, drie zevenzonenbomen en drie krentenbomen geplant.


~advertentie~