Nieuw-Roden heeft zondag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Geel Wit op Ameland. Nieuw-Roden heeft met 3-1 verloren en zakte daarmee naar de laatste plaats. Als ze hadden gewonnen hadden ze evenveel verliespunten als Geel Wit gehad, zo dicht staan de teams bij elkaar op de ranglijst.
In de eerste helft had Nieuw-Roden het beste van het spel. De eerste kans was na zes minuten toen Angelo Weggers over kopte. De eerste mogelijkheid voor Geel Wit was na een kwartier toen Pieter Kiewiet naast schoot.
Na 20 minuten kwam Nieuw Roden op voorsprong door een afstandsschot van Sander Drent.
In de slotfase van de eerste helft gebeurde veel. Eerst werd een vrije schop van Remon Slagter door Reinier Smit buiten de palen getikt. Daarna was het de beurt aan Geel Wit. Een kopbal van Sander Graafsma werd door Nieuw Roden tot corner verwerkt. Uit die hoekschop ontstond een scrimmage waarin Graafsma het laatste tikje gaf en de ploegen op gelijke hoogte bracht. Even later had hij zijn ploeg zelf naar een voorsprong kunnen tillen maar zijn kopbal ging naast.

In de tweede helft was Geel Wit een stuk agressiever. Het eerste kansje was na 55 minuten, maar vanuit een moeilijke hoek kon hij het keeper Jayden Kuiper van Nieuw Roden niet echt moeilijk maken. Vijf minuten later een goede kans voor de Noordenvelders, maar de bal stuiterde over het doel.
Het overwicht van Geel Wit betaalde zich een kwartier voor tijd uit. Eerst bracht Tim Barf Cor de Boer in stelling op de 2-1 te maken. Vier minuten later was het weer raak. Johan Kolk was de voorbereider, hij passte op Cor de Boer en Marwin Kooiker gaf het laatste zetje tot de 3-1.

Nieuw-Roden pakt weer geen punten en ziet ook nog eens Zevenhuizen langszij komen vanaf de laatste plaats. Zevenhuizen won op eigen veld onverwachts van Blauwhuis die bovenin meedraait. Een lichtpuntje voor Nieuw-Roden deze wedstrijd vandaag was dat  jeugdspeler van de JO19 Thomas de Poel (16) zijn debuut mocht maken. Het kan nog een lastige opgave worden voor Nieuw-Roden om in de 4e klasse te mogen blijven spelen volgend seizoen.

Volgende week staat er eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Terschelling, plek 3 op de ranglijst, is dan de tegenstander om 11:45 uur en dan moet Nieuw-Roden boven zichzelf gaan uitstijgen.