In de eerste speelronde dit seizoen wist RWF zich goed te meten met ONR en werd er gewonnen. Ook afgelopen zaterdag was dit het geval, echter trok ONR nu aan het langste eind, en bezorgde RWF een fikse maar geflatteerde nederlaag.
Want in de eerste helft was RWF de bovenliggende partij en creëerde het een aantal mogelijkheden. Aan de andere kant was het oppassen voor de levensgevaarlijke voorwaartsen van ONR. Tussen de 40e en 45e minuut onstond er een knotsgekke fase. Eerst werd een inzet van Mika Jansma nog gepareerd door de ONR goalie, de daaropvolgende hoekschop werd knap binnen gekopt door aanvoerder Jan Sikko Veenema. RWF kon echter maar kort van de voorsprong genieten. In de 43e minuut mocht een ONR verdediger vrijstaand uithalen vanaf zo'n 25 meter en deze bal verdween in de kruising. Vlak voor rust deed ONR er nog een schepje bovenop, een voorzet vanaf links werd volledig verkeerd ingeschat en de ONR spits kon eenvoudig binnen koppen. Een enorme domper voor RWF, dat verder een hele behoorlijke eerste helft op de mat wist te leggen.

In de tweede helft ging RWF voortvarend van start en opzoek naar de gelijkmaker. Echter in de tegenstoot was het constant oppassen. In de 54 minuut werd Hielke van der Meulen gevloerd in de zestien meter, echter wilde de scheidsrechter van dienst niets weten van een strafschop. Laatstgenoemde had deze middag erg veel moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden, met vele dubieuze beslissingen tot gevolg.
En waar RWF aandrong kreeg het wederom de deksel op de neus. In de 63e minuut draaide de ONR spits weg van de tegenstander en de bal schoot hij vanaf de zestien laag in de hoek van het doel. De tegentreffer was wellicht onterecht, maar het moet gezegd worden dat het een enorme kwaliteit is van ONR, dat met levensgevaarlijke spitsen altijd in staat is om een doelpunt te maken.
In de 69e minuut werd het toch weer spannend, de goed spelende Jarno Haisma haalde uit vanaf zo'n 25 meter en schoot onhoudbaar binnen, 3-2.
In de slotfase nam RWF veel risico om de gelijkmaker te maken. Hiervoor kreeg het nog enkele kansen, ook had het nog een penalty verdiend na een een handsbal in de zestien meter. RWF gaf noodgedwongen de nodige ruimte weg en dit resulteerde in een vrije trap voor ONR in de 89e minuut. Deze werd vanaf zo'n 30 meter hard de winkelhaak in gejaagd, en zodoende was de wedstrijd beslist. In de laatste minuut van de blessuretijd mocht ONR er nog een keer uitkomen en ook de vijfde tegentreffer lag in het net.

Een fikse tegenvaller voor RWF dat een ruime nederlaag moest slikken. Desondanks waren er voldoende aanknopingspunten deze middag. RWF deed vooral zichzelf tekort, zowel defensief als offensief zal het vizier scherper moeten. ONR had dit uiteindelijk beter voor elkaar en maakte met name voorin vandaag het verschil met het effectief afmaken van de geboden kansen.