Theateratelier in tentoonstelling 'Fiep op wielen' van Museum Nienoord


 


Museum Nienoord ontwierp in samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation een kleurrijke tentoonstelling. Jip en Janneke, Pim en Pom, Pluk van de Petfles: al Fiep Westendorp haar karaktertjes tref je de komende maanden tussen de koetsen, karren en sleden van Museum Nienoord!
Naast de expositie is er een kinderhoek ingericht waar geknutseld kan worden en in de tentoonstelling kun je een spelletje spelen. Er wordt een filmpje van Pim en Pom gedraaid voor de kinderen en voor de volwassenen draait er de documentaire 'Getekend'. In deze documentaire wordt een selectie van haar originele tekeningen in beeld gebracht en verschillende personen vertellen over Fiep Westendorps werk en persoonlijkheid.
De expositie is nog tot en met augustus 2024 in Museum Nienoord te bezichtigen en op elke tweede zondag van de maand vindt er een kinderatelier plaats. Op 11 februari organiseert het museum een theaterworkshop. Van 11.00 tot 12.00 uur krijgen kinderen uit groep 3 en 4 een mini-workshop theater; “De Feestelijke Fiep-Bus”. Van 14.00 tot 16.00 uur gaan kinderen uit groep 5 tot en met 8 een kort bezoek brengen aan de tentoonstelling om inspiratie op te doen. Daarna volgt de workshop “Fantasie met Fiep” met de tekeningen van Fiep als rode draad. Beide workshops worden afgesloten met een korte presentatie voor belangstellenden.


 


Waar: verzamelen in de ontvangsthal van Museum Nienoord


Kosten: €3,50 voor deelnemende kinderen.
Tijdens de workshop hebben ouders/verzorgers de mogelijkheid om het gehele museum te
bezoeken of mee te gaan met een rondleiding, kosten hiervoor zijn €7,50 (of gratis met museumkaart)
Opgave voor een activiteit: stuur een mail naar info@museumnienoord.nl  met je naam, leeftijd en een telefoonnummer van een ouder/verzorger.


 


~advertentie~