DOKKUM – Be Quik Dokkum heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door thuis te verliezen van ONR uit Roden. Veel balbezit en een sterke tweede helft met veel kansen waren niet genoeg voor een punt of meer. Door de nederlaag is Be Quick in de gevarenzone terechtgekomen.

Het team en de supporters van het Tolhuispark keken na een aantal oefenwedstrijden uit naar de hervatting van de competitie. Dat het geen gemakkelijke middag zou worden was Be Quick van doordrongen. Tegenstander ONR stond voor de wedstrijd op de 4e plaats, maar heeft nog een aantal inhaalwedstrijden te gaan en heeft na koploper LAC Frisia het minste aantal verliespunten in de 3e klasse B. Trainer Jan Faber en zijn staf moesten daarnaast puzzelen want naast de langdurig geblesseerden miste Be Quick zaterdag de routiniers Piet Raap en Rudmer Loonstra.

De kwaliteit van ONR kwam zaterdag ook al binnen 5 minuten naar voren, al was het Be Quick dat de ploeg in het zadel hielp. Een inspeelpass bij de opbouw werd onderschept en ONR speelde het vakkundig en beheerst uit. Leon Schievels was de laatste schakel in deze aanval en hij kapte zich goed vrij en rondde beheerst af: 0-1. In het restant van de eerste helft had Be Quick veel de bal maar drukte het nog niet echt door. Rond het eerste kwartier kenden de Dokkumers een sterke fase maar hele grote kansen leverde het nog niet op. Halverwege de eerste helft was ONR twee maal dichtbij een tweede treffer maar gelukkig voor de Dokkumers gingen de schuiver en de kopbal beiden voorlangs. Vlak voor rust had een kopbal van Gert Jan Koopmans na een mooie vrije trap Gregrory Daraji beter lot verdiend. De lat stond de gelijkmaker in de weg.

In de tweede helft zette Be Quick flink aan en drong het ONR ver terug. Kansen konden niet uitblijven. Binnen een kwartier klonk luid gejuich na een bekeken doelpunt van Gert Jan Koopmans maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Halverwege de tweede helft kreeg Danny Post een uitgelezen mogelijkheid, toen hij er prima doorheen kwam. Zijn harde schot spatte op de paal uiteen. In de 73e minuut rekende heel Be Quick op een strafschop toen Gregory werd gevloerd maar arbiter Atema was niet te vermurwen en gaf een hoekschop. Uit de hoekschop belandde de bal tegen de lat. Het zat niet mee en ondertussen moest Be Quick alert blijven op de gevaarlijke uitbraken van ONR. In de 80e minuut plaatste Danny Post de bal over de keeper maar het was wederom de lat die succes voorkwam. In de slotfase zette de thuisploeg alles op alles maar de defensie uit Roden bleef op de been. Met de nederlaag kreeg Be Quick te weinig en is het terechtgekomen op de 10e plaats, een nacompetitieplaats. Het is duidelijk: Be Quick moet de komende weken aan de bak! De volgende wedstrijd is zaterdag 3 februari a.s. op Sportpark De Wieken tegen Zwaagwesteinde.

Auteur: Redactie RTV NOF