Roden Girl Choristers brengen Kerstsfeer in Der Aa-kerk


 


Op zaterdagavond 23 december brengen de Roden Girl Choristers de Engelse Kersttraditie naar de Der Aa-kerk in Groningen, in een festival waarin het licht centraal staat. Vanaf 20.00 uur verzorgen zij een Festival of Nine Lessons and Carols rondom het Kerstverhaal. In dit jaarlijks terugkerende festival zingt het koor bij kaarslicht prachtige Christmas Carols die, in Anglicaanse traditie, worden afgewisseld door negen korte lezingen in het Engels.


 


Programma


Het koor zingt onder leiding van dirigent Sonja de Vries, begeleid door organist Sietze de Vries. De avond begint met het licht dat wordt binnengebracht door de solist die het eerste couplet van de traditionele openingscarol Once in Royal David’s City vertolkt. Wat volgt is een gevarieerd programma waarin meerstemmige composities en solo’s elkaar afwisselen. De onovertroffen bewerkingen van David Willcocks in Sussex Carol, Birthday Carol en God rest you merry worden ten gehore gebracht, evenals het bekende O Come all ye faithful, Blessed Virgin's cradle song van Edward Bairstow en What sweeter music van John Rutter. Uniek in dit programma zijn twee composities van de hand van organist Sietze de Vries: Magnificat (gecomponeerd speciaal voor de Roden Girl Choristers) en een bewerking van het wereldwijd bekende Silent Night. Deze avond biedt een unieke beleving van Licht en Hoop in een onrustige wereld in roerige tijden.


 


Sietze de Vries begeleidt het koor op het beroemde Schnitger orgel. De lezingen worden verzorgd door Alexandra van den Doel.


 


Voorproefje


Bent u benieuwd wat u kunt verwachten? Bekijk dan een korte film van het koor, met opnames van een eerdere kerstuitvoering in de Der Aa-kerk: http://bit.ly/RGCfilm


 


Kaarten


Kaarten zijn online verkrijgbaar op https://rodengirlchoristers.nl/tickets.


U kunt ook onderstaande QR-code scannen:


  


Kaarten zijn tevens te koop bij Boekhandel Daan Nijman:


Locatie Roden: Heerestraat 87, 9301 AE Roden


Locatie UMCG: Hanzeplein 1, hpc XA57, 9713 GZ Groningen


 


Tarieven


Voorverkoop vanaf 12 jaar: €17,50


Aan de deur vanaf 12 jaar: €20,00


t/m 12 jaar, voorverkoop en aan de deur: €3,00.


 


Concertgegevens


23 december 2023 - Der Aa-kerk


Deuren open: 19.15 uur


Aanvang concert: 20:00 uur


Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries


Orgel: Sietze de Vries


 


De Roden Girl Choristers (RGC) bestaat sinds 2000 en telt 25 meisjes in de leeftijd van 7-16 jaar. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, musiceert op topniveau in Anglicaanse stijl en verzorgt jaarlijks meer dan 20 concerten op de belangrijkste concertpodia in binnen- en buitenland. De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries. 


 


Meer informatie, een concertagenda en geluidsfragmenten zijn te vinden op www.rodengirlchoristers.nl