MHC Roden Heren 1 sluit 1e seizoenshelft winnend af

Met een goed gevoel liepen de mannen van het eerste van hockeyclub Roden zondag van het veld af. Een keurige 1e seizoenshelft in de 1e klasse, het 4e niveau van Nederland, werd winnend afgesloten tegen hekkensluiter Apeliotes uit Nijmegen.
De studentenclub uit Nijmegen maakte het Roden in de 1e helft knap lastig en was een aantal keer heel gevaarlijk voor het doel van de Rodenaren, maar wisten in het 1e kwart het doel niet te vinden. Roden was zoekende en kwam slechts mondjesmaat in de vijandige cirkel. Na een snelle counter wist Pratto van der Kroft de cirkel van de Nijmegenaren binnen te dringen, hier werd hij onreglementair afgestopt en dus volgde een strafbal voor de thuisploeg, maar Thijmen Rooks bleek ook te kunnen missen vanaf 6 meter 40 en dus bleef het 0-0. Roden speelde matig en Apeliotes verscheen een aantal keer heel gevaarlijk voor het doel van Jasper Hoogenberg, maar hij hield zijn ploeg op de been. De 1-0 kwam voor Roners enigszins uit de lucht vallen. Een strafcorner werd hard in de touwen gesleept door Hoite Geerdes. Niet veel later kwam Apeliotes alweer op gelijke hoogte. Na twijfelend ingrijpen van de Rodense defensie kon een spits van de Nijmegenaren vogeltje vrij de 1-1 binnen tikken bij de tweede paal. In het 2e kwart was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Roden speelde slapjes en maakte veel technische foutjes. Aanvoerder Labberton werd na een opstootje met een groene kaart naar de bank gestuurd, maar verder viel er weinig te genieten in dit kwart voor het massaal toegestroomde Rodense publiek. Tot in de allerlaatste seconde van het tweede kwart. Michiel Froling werd op zijn stick geslagen en versierde zo een strafcorner. Brent Hoekstra stond klaar op de kopcirkel. De bal werd strak aangegeven, goed gestopt en Hoekstra pushte de bal hard links laag op de plank. Met een 2-1 voorsprong doken beide ploegen de warme kleedkamers in.
Roden kwam veel sterker de kleedkamers uit. Het was veelvuldig in balbezit en Apeliotes de frustraties en vermoeidheid namen zichtbaar toe bij de studenten uit Nijmegen. Het resulteerde in dit kwart nog niet in doelpunten, maar de 3-1 hing in de lucht.
Binnen 10 seconden na de start van het vierde en laatste kwart was het dan toch raak. Julius Labberton vond de vrijstaande Sebastiaan Tuil. Deze draaide zich mooi vrij en schoot de bal ziedend hard in de touwen. De ban was gebroken en het verzet van Apeliotes was nu definitief voorbij. Roden walste in het laatste kwart over de arme studenten heen. Binnen no-time stond het 5-1 voor de Rodenaren, dankzij nog doelpunten van Sebastiaan Tuil en Brent Hoekstra. Hierna nam Roden wat gas terug. Enigszins noodgedwongen, want Bart van Kimmenaede werd 5 minuten voor tijd met een gele kaart naar de kant gestuurd. Apeliotes maakte meteen gebruik van de overtalsituatie en kwam terug naar 5-2, maar het slotakkoord was alsnog voor de Roners. Brent Hoekstra maakte zijn hattrick compleet door een strafcorner hard in de kruising te pushen. Een speler van Apeliotes was zijn frustraties niet meer de baas en uitte deze tegen de scheidsrechter, waarna hij naast van Kimmenaede op het strafbankje plaats mocht nemen. De wedstrijd eindigde daarom 10 tegen 10 en met een 6-2 overwinning voor Roden Heren 1.
De mannen staan na 11 wedstrijden op een keurige 9e plaats en hebben lijfsbehoud in de 1e klasse helemaal in eigen hand. Na een onwennig begin in de 1e 2 wedstrijden(5-0 en 2-0 verlies van Union en GHBS), vond de ploeg zijn draai in de 1e klasse. Er werd 4 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. De verloren wedstrijden waren allemaal wedstrijden waarin soms onfortuinlijk verloren werd en geen ploeg was echt te sterk. De mannen van Roden zijn thuis in de 1e klasse.