Zondag was het tijd voor de lastige uitwedstrijd tegen Warga. Warga staat momenteel bovenaan, daar waar de Nei-Roners op de voorlaatste plaats bungelen en de punten hard nodig heeft. Om 14:30 floot scheidsrechter Hoiting voor het begin van de wedstrijd.

De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras, en gelijk werd duidelijk dat beide teams voetballend goed voor de dag kwamen. Beide ploegen kwamen aan kansen toe waarbij Nieuw-Roden gevaarlijker was dan de koploper, er werden daarbij mooi uitgespeelde kansen gecreëerd, maar helaas nog zonder resultaat. Ook Warga kreeg een aantal kansen maar door goed keeperswerk van Cas van de Gruiter bleven goals in de eerste helft uit.

Dan de tweede helft. Waar het spelbeeld van de eerste helft zijn vervolg gaf. Nieuw-Roden was de betere ploeg en ging door met kansen creëren. Dit goede spel zou ook beloond worden, want na 59 minuten kwam de bal op de stip na een overtreding op Wilco Drent. Wilco stapte zelf achter de bal en rondde koelbloedig af en zo kwam Nieuw-Roden op een verdiende 0-1 voorsprong. Hierna ging Warga meer risico nemen en nam de druk toe op het doel van Nieuw-Roden, maar het hield goed stand. Lang leek het erop dat Nieuw-Roden er vandoor zou gaan met de drie punten, maar in de 80ste minuut kwam daar ook een penalty voor Warga na een handsbal in de zestien. Deze werd afgemaakt door topscoorder Bart Boersma en zo kwam de thuisploeg op 1-1. Warga rook bloed en Nieuw Roden werd ver terug gedrukt. In de 87ste minuut kwam daar dan ook de 2-1. Het geluk van de koploper was in deze fase van de wedstrijd zeker te zien. Een paar minuten later viel ook de 3-1 na een pegel van afstand, waarmee de wedstrijd beslist was.
Zo kantelde de wedstrijd op het laatste moment en was de kwaliteit van de koploper te zien. De uitslag was erg geflatteerd, want Nieuw Roden was zeker niet minder dan de koploper vandaag. Helaas trok de ploeg Nieuw-Roden wederom aan het kortste eind. Na 90 minuten floot de goed fluitende scheidsrechter Hoitema voor het einde van de wedstrijd.

Weer een verliespartij voor de blauwhemden. Wederom was het veldspel goed, maar daar kopen we helaas niks voor. De koppen moeten weer omhoog en vooruitkijken naar volgende week, dan wordt er eindelijk weer een thuiswedstrijd gespeeld ditmaal tegen Oldeboorn. Wij hopen jullie dan weer te zien!