Verbondenheid bij WereldVrede wandeling in Roden


 


‘Ontroerend, verstillend, indrukwekkend’, waren de reacties van deelnemers aan de WereldVrede Wandeling die afgelopen zaterdag plaatsvond in Roden.
Onder begeleiding van muziek en zang van Harry Loco vertrok men vanaf Roden Centraal voor een wandeling van 6 kilometer door o.a. deMartin Luther Kingstraat en de Vredelaan. Door de inzet van verkeersregelaars en EHBO-ers kon de route in alle rust en stilte worden afgelegd. Met soms een drup regen en op enig moment zelfs een prachtige regenboog.
Onderweg sloten mensen aan zodat zich tegen 12 uur ongeveer 200 aanwezigen verzamelden op de parkeerplaats bij de Mensinghe. Daar was de beroemde uitspraak van Mahatma Gandhi ‘Er is geen weg naar vrede, vrede is de weg’ gelegd met zwerfstenen.
Burgemeester Klaas Smid benadrukte in zijn toespraak dat er met de wandeling iets in gang is gezet dat mogelijk een vervolg kan krijgen in bijvoorbeed een lokale vredesbeweging. Ook zei hij het belangrijk te vinden dat we in Noordenveld de helpende hand blijven bieden aan mensen die dat zo hard nodig hebben. Er was een koor dat samen met alle aanwezigen het lied Prayer of the Mothers van Yael Daeckelbaum zong, Elly van Pagée las haar gedicht ‘Vrede, waar ben je’ voor en er werden duiven losgelaten. Na afloop kon men in verschillende horecagelegenheden nog napraten onder het genot van een speciale vredes tompouce, gemaakt door Bakkerij van Esch. De organisatie kijkt terug op een indrukwekkende ochtend die mede door de betrokkenheid en medewerking van de gemeente Noordenveld geslaagd mag worden genoemd.


Foto's© Andre Brasse