Roden heeft de thuiswedstrijd op het kunstgrasveld tegen laagvlieger HOVC (Hunso Oring Valther Boys Combinatie) op een spectaculaire manier gewonnen.

De thuisclub stond op een 0-2 achterstand, door twee doelpunten van Frank Fokke. Toen Erolind Derguti in de 60e minuut wat terug deed kreeg Roden hoop (1-2). Maar dat viel na een paar minuten alweer in duigen toen Fokke zijn hattrick maakte en de 1-3 voor HOVC. Het leek uit te lopen op de eerste nederlaag voor de Roners. Toch was het, wie anders dan Robin vd Tuin die de aansluitingstreffer op zijn naam schreef. 2-3. De Roners gaven alles wat het had om er nog een gelijkspel uit te halen. En daar was ineens Hugo Steenbergen die vlak voor tijd de gelijkmaker (3-3) binnenschoot. De kers op de taart kwam wederom van Robin vd Tuin die Roden in blessuretijd de 4-3 binnenschoot en zo de drie punten thuis hield.

Na een uitermate spectaculaire 2e helft pakt Roden toch nog de volle buit en kan het de 1e klasse al een klein beetje ruiken.

Voor aanvang van de wedstrijd tegen HOVC werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van clubman Douwe Brink. De spelers van vv Roden speelden daarom ook met rouwbanden.