Functioneel TrainingscentrumOp 30 oktober 2023 kreeg ik om precies 17.17 uur een uitnodiging van Chriséan voor de opening van het Functioneel Trainingscentrum. Ik las de opening en ik was gelijk heel enthousiast. Een samenwerkingsverband tussen drie mensen waarbij lichaam en geest hand in hand gaan. Fysiotherapie, dynamische yoga- en bokstudio en een gespecialiseerde praktijk voor kinderen met een leerachterstand.
Deze opening was op 25 november en onder het genot van een hapje en een drankje kregen we uitleg over de diensten en de samenwerking die hier worden aangeboden. Wat mij gelijk opviel is dat er veel wordt gedaan met en voor ouderen. Het blijkt dat er weinig is voor deze doelgroep, maar hoe belangrijk is het om te blijven te bewegen!


 


Bovendien is het ook erg leuk om dit te doen in een groep met je leeftijdsgenoten. (Functioneel Yoga voor ouderen en mensen met de ziekte van Parkison, Oldsmar boksen voor 55+, Parkinson boksen maar niet alleen voor ouderen, ook woman boxing en bokstherapie kan je er volgen.) Veel is er mogelijk.
Gezamenlijk bevorderen ze de gezonde levensstijl van een ieder die dat wil. Voor revalidatie om het herstel te versnellen zodat je weer fit, fris en fruitig bent, kun je hier ook terecht. Kinderen met een leerachterstand kunnen er terecht voor een kortdurend coachingstraject waarbij er gewerkt wordt met de kernvisie methode.
Ook zijn er mogelijkheden om los van dit alles een ruimte te huren om zelf trainingen of coaching te gaan geven. Wil je zelf meer weten dan kan je altijd contact met hun opnemen. Het was in ieder geval leuk om er te zijn en te zien wat ze allemaal doen. Voor mezelf zijn er in de toekomst dus mogelijkheden om daar een ruimte te huren als ik ga coachen.
José Reijinga©