ZEVENHUIZEN - Na de verloren uitwedstrijd tegen DTG afgelopen weekend, speelde de Zoutman-formatie dit weekend een thuiswedstrijd tegen het bekende Emmeloord.

In een goed gevulde sporthal floot scheidsrechter Van den Broek rond de klok van half 8 de wedstrijd in. Sparta scoorde direct en Emmeloord volgde het goede voorbeeld. Tot 6-4 konden de gasten uit de polder Sparta bijhouden, maar daarna liep Sparta uit naar een 10-4 voorsprong. Tijd voor de gasten om een time-out te nemen. Emmeloord kroop daarna langzamerhand weer wat dichterbij, maar het waren de Zevenhuisters die het initiatief behielden. Bij 15-10 werd er gerust.

In de rust opperde Van der Lei zijn spelers tot rust en de juiste beslissingen. Over verschillende schijven spelen en op naar de 30.

Na rust was het Emmeloord dat het initiatief van Sparta over nam. Na een kwartier spelen was het gat nog maar twee doelpunten, 18-16. Een spannende slotfase brak aan en Emmeloord kwam zelfs op gelijke hoogte. Sparta miste op dat moment een cruciale strafworp, maar kon door hard werken en goed uitverdedigen een 22-20 stand op het scorebord zetten. Met nog twee minuten op de klok was het slotakkoord voor Emmeloord.

Een spannend einde van de wedstrijd, waarin het balletje dit keer de goede kant op

viel. Komende zaterdag komt DWA/Argo op bezoek in Zevenhuizen. Deze wedstrijd start wederom om 19:30 uur in MFC De Molenstreek. Graag tot dan!