Beste inwoner van Noordenveld,


 Mijn naam is Julian Bushoff. Ik ben geboren in Groningen, waar ik opgroeide in de wijk Beijum. Later woonde ik in het Drentse Roderwolde, waar ik werkte in dorpskroeg Het Rode Hert. Vanaf daar fietste ik elke dag door de prachtige Onlanden naar school in Stad, waar ik later op de vismarkt als groenteverkoper werkte. Als trotse Drent en Groninger kan ik met zekerheid zeggen dat het Noorden de mooiste plek ter wereld is. Het is niet voor niets dat ik ondanks mijn Kamerwerk in Den Haag nog altijd in het Noorden woon.
Hier heb ik mijn wortels. Ruim 50 jaar geleden was het mijn opa, burgemeester Bushoff, die opkwam voor Roden. Nu wil ik dat vanuit de Tweede Kamer ook doen voor Noordenveld. Mijn hart klopt voor het Noorden. Toch heb ik ook zorgen. Zorgen over voldoende betaalbare woningen. Zorgen over werk en een fatsoenlijk salaris om rond te komen. Zorgen over het klimaat en over de aardbevingsellende die velen van ons in Groningen en Noord Drenthe nog elke dag meemaken. Het kan en móét eerlijker.


 


Dat is waarom ik namens GroenLinks-PvdA kandidaat ben voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Om mij in te zetten voor het Noorden. Zodat u ook hier kunt rekenen op een betaalbare woning, goed onderwijs, gelijke kansen voor ieder kind en liefdevolle gezondheidszorg dichtbij u in de buurt. Juist ook in de regio. Een land waarin de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen en we de basis weer op orde brengen.


 


Dat wil ik zo doen:


 


1. Te vaak zijn het juist de mensen die het onmisbare werk doen die de meeste moeite hebben om rond te komen. Het is de hoogste tijd dat het minimumloon omhoog gaat en de loonbelasting omlaag.De allerrijksten vragen we om een eerlijke bijdrage, gewone Drenten en Groningers houden meer geld over aan het eind van de maand
2. Of je nu in de stad of in een dorp woont, je moet gewoon op een fatsoenlijke manier met de bus naar je werk of school kunnen.De bus, het buurthuis en de bieb moeten terug in onze wijken en dorpen. Ik wil mij hard maken voor voorzieningen in elke regio.
3. We gaan ervoor zorgen dat volkshuisvesting weer een publieke taak wordt. Dat doen we door jaarlijks 100.000 woningen te bouwen waarvan in ieder geval 30% sociale huur.


 


Daarnaast spreken we maximale huurprijzen af, ook in de vrije huursector. Zo zorgen we ervoor dat iedereen betaalbaar kan wonen, ook in Drenthe en Groningen.
Daarom vraag ik uw stem op 22 november. Ik wil graag de brug slaan tussen Den Haag en het Noorden. Kan ik rekenen op uw stem? U vindt mij op plek 8 van de lijst GroenLinks-PvdA


 


Warme en strijdvaardige groet,
Julian Bushoff


 


U kunt mij altijd berichten via j.bushoff@tweedekamer.nl
Daarnaast ben ik bereikbaar via mijn sociale mediakanalen
Twitter/ Instagram / Facebook / LinkedIn: (@JulianBushoff