Roden – Onder de Linden Roden is een nieuwe, uitdagende weg ingeslagen en heeft het concept eetcafé veranderd naar Gastrobar. We zijn wel benieuwd wat dat inhoudt. Wat is er veranderd? We gingen langs bij de eigenaren Anton en Janet.


 


“We liepen al een tijd rond met het idee iets anders te willen, want eetcafé vonden wij, maar ook onze gasten niet langer bij ons passen. Door de omvang van de bar kwamen we toen uit bij Gastrobar. In Nederland wordt het concept Gastrobar als volgt omschreven: Een gastrobar is een etablissement dat behoort tot de gastronomische wereld en dat de sociale sfeer van een bar combineert met de gastronomische voorstellen van een restaurant. Van deze omschrijving werden we beiden direct blij. We hebben dit voorgelegd aan ons team en ook zij waren direct enthousiast. De oorsprong van de Nederlandse Gastrobar ligt echter in het Verenigd Koninkrijk waar je in een pub, bar of café ook maaltijden kunt nuttigen. We zijn ons gaan verdiepen in het concept en hoe we dit op onze eigen wijze binnen onze verschillende bedrijfsactiviteiten konden gaan uitvoeren”. 


 


We hebben gezellige sfeervolle hoekjes gecreëerd waar je gezellig en lang kunt tafelen met elkaar.” vertellen de enthousiaste Anton en Janet. “We zijn de eerste Gastrobar in de kop van Drenthe, en dus ook uniek in Roden.


 


De keuken heeft een upgrade gehad en onze chefs koken met passie en bereiden voor jou de (h)eerlijkste gerechten. Ze kopen veel lokaal in en bereiden het huisgemaakt, en dat proef je!  De spareribs, schnitzels en de saté blijven wel op de kaart, maar wat dacht je van samen proeven en genieten van eten en dit delen? Of zelf je eigen gangenmenu samenstellen?” Bij Gastrobar Onder de Linden kies je je eigen eetbeleving. Ook aan de kleintjes is gedacht. Zij krijgen een eigen kinderkaart, voorzien van leuke woordzoeker en een tasje met kleurplaten, stickers en kleurtjes”.


 


Anton en Janet blijven geboeid door de verhalen van vroeger die in Onder de Linden zijn beleefd. Vroeger was het DE plek van Roden waar het gebeurde, bij de grondleggers van het café, Piet en Griet. Wie heeft er vroeger niet aan het karrewiel gehangen of er een zwieper aangegeven. Of wie weet nog hoeveel schnitzels er vroeger op de kaart stonden. Deze en vele andere verhalen willen ze heel graag samen met hun team doorgeven. Daarnaast komen er natuurlijk steeds weer nieuwe verhalen bij. De komende tijd zijn ze vooral benieuwd naar verhalen van gasten over Gastrobar Onder de Linden. De locatie waar sfeer en smaak verhalen vertellen.


 


Wil je nog meer lezen of meteen reserveren? Kijk dan eens op de nieuwe site voor de Gastrobar.


https://gastrobarroden.nl/


 


Coby van Zanten©