Vastgezet Bericht.

Als de grootste nieuwswebsite van de gemeente Noordenveld, biedt ditisRODEN.nl veel mogelijkheden om te adverteren voor zowel grote als kleine bedrijven. Een voordeel van adverteren op ditisRODEN.nl is dat de site een groot en gevarieerd publiek heeft. Er zijn veel bezoekers die regelmatig nieuws lezen en die actief zijn in verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Hierdoor is het gemakkelijk om de juiste doelgroep te bereiken.

# Maandelijks 95.000 'unieke' bezoekers #

Vijf gemeenten in Noord- en Midden-Drenthe slaan de handen ineen om voortijdig schoolverlaten terug te dringen en jongeren in kwetsbare posities te begeleiden. Coaches proberen jongeren zonder diploma te helpen bij het zetten van de juiste vervolgstap.Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo werken samen in het zogenoemde 'Doorstroompunt'. Vandaag tekenden zij de overeenkomst waarin afspraken staan over de taakverdeling en financiën. De gemeenten steunen hiermee jongeren zonder vwo-, havo- of mbo-diploma (niveau 2). 
Het Doorstroompunt krijgt van het Rijk geld om hun het juiste zetje in de rug te geven voor de komende jaren. De coaches helpen bij het maken van keuzes bij school, werk en eventueel zorg.Vroeger heette het Doorstroompunt 'RMC'. De oude naam vinden jongeren onduidelijk, stelt de gemeente Assen, omdat ze bij 'RMC' denken aan een zorginstelling of ziekenhuis. De nieuwe naam is volgens de jongeren 'kort, krachtig, toegankelijk en het geeft aan dat het één centraal punt is waar we terecht kunnen'.