Vastgezet Bericht.

Als de grootste nieuwswebsite van de gemeente Noordenveld, biedt ditisRODEN.nl veel mogelijkheden om te adverteren voor zowel grote als kleine bedrijven. Een voordeel van adverteren op ditisRODEN.nl is dat de site een groot en gevarieerd publiek heeft. Er zijn veel bezoekers die regelmatig nieuws lezen en die actief zijn in verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Hierdoor is het gemakkelijk om de juiste doelgroep te bereiken.

# Maandelijks 95.000 'unieke' bezoekers #

De wolf in Nederland


De boerinnen van AVSN (Agrarische Vrouwen Studiegroep Noordenveld en omstreken), werden dinsdag 14 november bijgepraat over de wolf in Nederland door Johan Wesselink wolvenconsulent van Advies- en Taxatiebureau Fauna- in balans.
De eerste wolf werd in 2015 gezien in Nederland en momenteel leven er al zo`n vijftig stuks. Aan bod kwam o.a. hoe we onze dieren kunnen beschermen tegen de wolf. Waar op moet worden gelet bij het plaatsen van een wolfwerend raster en hoe een wolf jaagt. Een gaatje van 20 bij 20 cm is groot genoeg voor de wolf om doorheen te gaan. De regelgeving bij schade, de mogelijkheden voor schadevergoeding en de pilot met kuddebeschermingshonden. De beschermde status van de wolf in Europa en de discussie die hier momenteel over wordt gevoerd binnen de Europese commissie. Daarnaast werden ook de trieste voorbeelden besproken van de aanvallen door de wolf en de mogelijkheden en onmogelijkheden om alle weilanden uit te rasteren en wat voor kosten en werkzaamheden dat met zich mee brengt.
Maandag 11 december staat een workshop “Bollenmanden vullen” op de agenda bij Melanick in Smilde.