KEUZES 


In het leven dienen er vaak keuzes gemaakt te worden. Dat kan soms best lastig zijn, vooral als er veel te kiezen valt. Daarnaast kan ik daarbij nog wel eens heel kieskeurig zijn. Voor mij mag bijvoorbeeld een banaan niet te klein, niet te groot, niet te dun, niet te dik, niet te groen maar ook niet te bruin zijn. Misschien is dat wel precies de reden waarom ik geen vrouw heb.  


 


Straks zijn er weer de top zoveel lijsten op de verschillende radiozenders. Als je meedoet met de samenstelling van zo’n lijst dienen er keuzes gemaakt te worden. En ook hier is het weer best moeilijk. Ik heb niet een favoriete song maar wel tientallen favorieten. Het hangt daarnaast ook van mijn stemming af welke ik kies. Voor de televisie is het dan juist weer een heel ander verhaal. Omdat daar zoveel bagger en oninteressante beeldvulling te zien is waaronder ik ook de eeuwige reclameblokken reken blijf ik zappen door alle zenders om hopelijk eens uit te komen bij iets wat beklijft. Daar dit heel vaak niet het geval is kijk ik regelmatig een dvd. Mijn collectie breidt steeds verder uit en dat maakt het af en toe moeilijk welke te kiezen.  


 


Volgende week mag ik ook een keuze maken. Op woensdag 22 november zijn de 2e Kamer verkiezingen. Ook hier valt genoeg te kiezen. Eigenlijk is het te absurd voor woorden hoeveel partijen, splinterpartijen en eenmansfracties er zijn. Hiervoor zou een strengere kiesdrempel ingesteld moeten worden. Aangezien ik vaak beter weet wat ik niet wil dan wat ik wel wil ben ik de partijen gaan afstrepen waarop ik in elk geval niet ga stemmen. 


 


Christelijke partijen als het CDA, SGP en CU stem ik niet daar ik niet gelovig ben. Misschien zou het overigens een goed idee zijn om die splinterpartijen (zo mag je het CDA nu ook wel noemen) te fuseren tot een grote partij: het christelijke blok. Datzelfde zou misschien ook kunnen met Denk en Bij1. Overigens partijen waar ik ook niet op stem omdat ik het niet eens ben met hun denkbeelden. Van de inmiddels gefuseerde GL/PVDA moet ik niets hebben al was het alleen maar omdat daar de groene goeroe Timmermans aan het roer staat.  


 


De vakjes bij de VVD, D66 en PVDD ga ik ook niet met het rode potlood inkleuren omdat zij niet bij mij passen. PVV , JA21 en FVD vind ik dan weer te rechts. De vorige keer heb ik BBB gestemd maar dat was een proteststem, bovendien heb ik het gevoel dat Caroline van der Plas de laatste tijd een beetje door de mand lijkt te vallen. Tot slot kies ik ook niet voor NSC, de partij van Pieter Omtzigt. Ik vind het allemaal wat vaag en waarschijnlijk als puntje bij paaltje komt wil hij ook geen premier worden.  


 


Er zijn nog meer partijen waar ik op kan stemmen en die ik hier niet noem maar daar heb ik geen belangstelling voor.  


 


Inmiddels ben ik er wel uit. Mijn stem gaat naar een partij waar ik door de jaren heen al vaker op gestemd heb. Bijvoorbeeld op Emile Roemer en Renske Leijten. Jammer dat zij de 2e Kamer vaarwel gezegd heeft. Ik ga stemmen op de Groningse Sandra Beckerman omdat zij zich sterk maakt voor onder andere de aardbevingsschade. Mijn stem gaat naar de SP waar sociaal al in de naam zit.  


 


Ik maak gebruik van mijn stemrecht en raad iedereen aan dit ook te doen. Anders heb je geen recht van spreken. Hoe het allemaal gaat uitpakken? We gaan het zien.    


 


Hindrik v/d Spoel