Thijmen Rooks pusht MHC Roden Heren 1 in slotseconde naar overwinning

Beuningen, een oude bekende uit de 2e klasse, kwam op bezoek. De 2 promovendi draaien tot nu toe goed mee in de 1e klasse. Beuningen vergaarde tot zondag 3 punten meer dan de Rodense hockeymannen, maar beide ploegen doen het uitstekend. Vorig seizoen lukte het de Rodenaren niet om de Beuningse muur te slechten. Uit werd er met 1-0 verloren en thuis stond er na 70 minuten een, in de hockeywereld, vrij unieke stand van 0-0 op het scorebord. Beide ploegen leunen op een een sterke defensie en dus zou het voor het publiek waarschijnlijk niet de meest leuke wedstrijd worden.
Dit bleek al snel. Beuningen leunde achterover en parkeerde de bus voor hun eigen scoringsgebied. Roden had veelvuldig de bal en zocht naar de spaarzame ruimtes, Beuningen daarentegen was een paar keer levensgevaarlijk in de counter. Ze kwamen er, na balverlies van Roden, enkele keren pijlsnel uit en dit zorgde voor veel gevaar en ook enkele strafcorners. Maar keeper Hoogenberg had zijn huiswerk goed gedaan en stond bij alle strafcorners van Beuningen goed opgesteld. In het 2e kwart brandde de wedstrijd enigszins los. Althans er werd in ieder geval gescoord. Uit een vlijmscherpe counter wist een spits van Beuningen de 0-1 op het scorebord te zetten en dus werd de Beuningse muur nog lager op het veld opgetrokken. Roden bleef geduldig en wist dat het zijn kansen wel zou krijgen. De 1e strafcorner voor de Rodenaren werd helaas niet goed aangegeven, maar desondanks moest de keeper van Beuningen tot het uiterste gaan om een schot van Tim Kühr onschadelijk te maken. Vlak voor het einde van het 2e kwart kreeg Roden opnieuw een strafcorner. Dit keer was het wel raak voor Kühr. Hij pushte de bal op de plank en dus gingen beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers in.

Na de rust was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Beuningen wachtte af en Roden zocht in balbezit naar de gaatjes. Er waren weinig kansen te noteren en de wedstrijd leek, net als vorig seizoen, opnieuw op een gelijkspel af te stevenen. 2 minuten voor tijd kreeg een speler van Beuningen een gele kaart voor een harde overtreding op een speler van Roden. Roden mocht dus, net als vorige week tegen Upward, met een overtal de wedstrijd uitspelen. Vorige week wisten ze op het allerlaatste moment hiermee nog een enorme kans af te dwingen, maar werd deze net gemist. Roden zocht geduldig naar dat ene gaatje en de tijd op de klok tikte langzaam weg. Met nog 15 seconden op de klok werd de cirkel van Beuningen nog 1 keer opgezocht. De bal belandde op een voet van Beuningen en dus mocht Roden de wedstrijd afsluiten met een strafcorner. Hugo Kwant tipte de bal richting de goal, maar deze werd met het lichaam van een Beuningse speler uit het doel gehaald. En dus volgde een strafbal. Thijmen Rooks ging achter de bal staan en stuurde de keeper met een harde push de verkeerde hoek in: 2-1 winst. Het Rodense publiek ontplofte en de Rodenaren stapten tevreden van het veld af.
Aanvoerder Julius Labberton: "We wisten dat we geduldig naar de ruimtes moesten zoeken en we krijgen altijd wel kansen, dus dat dit nu ook zou lukken. Het was zaak om zo min mogelijk balverlies te lijden, omdat Beuningen dan levensgevaarlijk werd. Dat lukte in de 1e helft niet echt goed. In de 2e helft hebben we dat heel goed gedaan. Beuningen kwam er eigenlijk amper in voor, maar wij hadden ook echt moeite om er door heen te komen. Ze stonden heel laag op het veld. Gelukkig pakten zij een domme gele kaart en konden wij met een overtal de wedstrijd uitspelen. Lekker om hem zo over de streep te trekken. We hebben nu nog 2 wedstrijden tegen concurrenten, Amersfoort en Apeliotes Nijmegen. We zijn al heel tevreden hoe de eerste seizoenshelft tot nu toe verloopt, maar kunnen hem dus nog lekkerder afsluiten en echt aanhaken bij de middenmoot. Iedereen is aan elkaar gewaagd in deze poule en elke uitslag ligt heel dicht bij elkaar. Dus dat gaat zeker niet makkelijk worden, maar het kan wel!"
Voordat Roden naar Amersfoort reist voor de volgende competitiewedstrijd, wacht eerst nog een bekerwedstrijd. In de 4e ronde van de beker spelen de mannen uit tegen Heracles Almelo. Bij winst overwinteren de Rodenaren ook nog in de bekercompetitie.