Vastgezet Bericht.

Als de grootste nieuwswebsite van de gemeente Noordenveld, biedt ditisRODEN.nl veel mogelijkheden om te adverteren voor zowel grote als kleine bedrijven. Een voordeel van adverteren op ditisRODEN.nl is dat de site een groot en gevarieerd publiek heeft. Er zijn veel bezoekers die regelmatig nieuws lezen en die actief zijn in verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Hierdoor is het gemakkelijk om de juiste doelgroep te bereiken.

# Maandelijks 95.000 'unieke' bezoekers #

Amicitia - Veenhuizen


In speelronde 7 stond de halve thuiswedstrijd tegen Amicitia op het programma. In tegenstelling tot het bezoekje aan Noordwolde stapte ditmaal wel de halve selectie op de swapfiets. Aan de uitgebluste koppen te zien was dit niet voor herhaling vatbaar. Voor de tegenstander uit Groningen loopt het seizoen nog niet op rolletjes. Op gebrek aan constante resultaten kun je ze niet betrappen, gebrek aan punten des te meer. Veenhuizen heeft vorig seizoen laten zien dat van een hekkensluiter verliezen geen enkel probleem hoeft te zijn. Menig dood en begraven tegenstander werd door de blauwe wonderdokters tot leven gewekt. Tijd om die traditie overboord te gooien op het leed dat kunstgras heet. Door de vele regenval de afgelopen weken moest de beruchte overstap toch echt gemaakt worden. Terwijl de groep mentaal al afscheid aan het nemen was van de opperhuid en een enkeling zich onderdompelde in de vaseline, bleek al vrij snel dat kunstgras geen garantie was op een bespeelbaar veld. Tijdens de warming-up bleek er een vaargeul door de 16 te lopen, waar de pakjesboot komend weekend wel raad mee zou weten. Aangezien te korte terugspeelballen op ons niveau eerder regel dan uitzondering zijn, werd besloten om dit niet verder te stimuleren. Gelukkig beschikte Amicitia over nog een plastic veld dat wel een paar meter boven de zeespiegel lag, dus konden de flippers achterwege blijven.

Nadat het laatste trainingsdoel over de hekken was gebonjourd kon het feestje beginnen. Een minuut of 5 onderweg vloog Danny Mulder over de rechterzijlijn. Zijn loopactie werd met een diepe bal op waarde geschat door Wessel Nijboer. De voorzet van Mulder ging net voorbij aan Wouter de Gries, maar werd door Albert-jan Moes in de verre hoek gekegeld, 0-1. Aangezien de 0 houden niet ons sterkste punt is, kun je de pleister er maar beter zo snel mogelijk af trekken. Een paar minuten en net zoveel mislukte onderscheppingen later schoot de geheel vrijstaande rechtsbuiten van de thuisploeg het leer dan ook hard in het dak van het doel, 1-1. Op dit moment nam van Veenen de gouden beslissing om Niels Slob te laten warmlopen. Lang werd er niet getreurd, want op aangeven van Moes gleed aasgier Sjoert Giezen Veenhuizen vlak na de gelijkmaker alweer op voorsprong. Moes had de smaak te pakken. Na een solo stuurde hij zijn directe tegenstander naar station Europapark en schoof de bal met zijn onversleten rechterpoot langs de versteende doelman. De Gries, door Giezen bij de 2-1 beroofd van een doelpunt, stak zijn vinger op en werd door Mulder op zijn wenken bediend. Van dichtbij punterde hij nog binnen het half uur de 4-1 op het denkbeeldige scorebord. Slob werd bedankt voor bewezen diensten en mocht weer gaan zitten. Ondanks dat Veenhuizen niet sprankelend speelde had het weinig moeite met de tegenstander, die op zijn beurt de spaarzame mogelijkheden niet wist te benutten. Na een onderschepping op de middellijn ging de onvermoeibare Moes op jacht naar zijn hattrick. De barre tocht richting de goal leek langer en langer te worden, waarna de doelman hand in hand met te veel tijd om na te denken een perfecte 1e helft voor Moes in de weg stonden.

Toen de hemel openbrak zaten de heren knus aan een bakkie thee te leuten. Het was allemaal niet hoogstaand, maar de tussenstand vergoedde een hoop. In de 2e helft hield Amicitia de linies wat meer gesloten. Een periode zonder aftrap was voor van Veenen het sein om Slob weer een geel hesje te laten aantrekken. Na wat heen en weer gedraaf van Slob kon de volgende treffer uiteraard niet lang uitblijven. Wie anders dan Moes stelde Giezen in staat om van dichtbij de 1-5 te noteren. Na deze demonstratie mocht Slob zijn magie binnen de lijnen demonstreren. In zijn kielzog kwam ook Yerold Klein het gezelschap verblijden met zijn rentree. Een vervelende scheenblessure spaarde de afgelopen weken de tegenstanders. Hij liet het tegen het natuurgeweld strijdende publiek niet lang wachten. Op aangeven van de Gries wipte hij de bal over de uitstormende doelman, om zo zijn naam op het scoreformulier te noteren. Tussendoor liet een aanvaller van Amicitia door besluiteloosheid na om een slippertje van Veenhuizen af te straffen. In de slotfase had de score nog flink op kunnen lopen voor Veenhuizen, maar werden enkele kansen gemist waar Brian Brobbey nog een puntje aan kan zuigen. Na wat mislukte pogingen vond Sjoert Giezen het mooi geweest. Door een rebound binnen te beuken completeerde hij zijn hattrick en kon de kleedkamer met een 1-7 eindstand worden opgezocht.

Na 90 koude minuten kunnen we concluderen dat Amicitia niet opgewassen was tegen het aanvalsgeweld van Veenhuizen en dat wanneer Slob warmloopt we in april kampioen worden. In een sportieve wedstrijd werd de thuisploeg al snel op een grote achterstand gezet, waardoor het geloof op een resultaat al snel leek te verdwijnen. Doordat de Veo de geest gaf zijn er helaas geen beelden van deze pot, waardoor intikkers de komende tijd al snel zullen veranderen in omhalen. Het verhaal is dus gebaseerd op herinneringen die door de combinatie van ouderdom en een pittige zaterdagavond zeker niet betrouwbaarder zijn geworden. Komende zaterdag is er een kleine kans op de periodetitel, maar dan moet er achter de Molen wel gewonnen worden van ODV.


 


FC Grootegast - NIEKERK


Het was een genot om pupil van de week Jordy Poels te zien. Nadat hij de bal kreeg toegespeeld van spits Robert Kooistra dribbelde hij behendig langs de spelers van SV Haulerwijk, maakte een prachtige schaar en liet de keeper met een fraai schot in de rechterhoek van het doel kansloos.

De wedstrijd tussen het thuisspelende Fc. Grootegast en het bezoekende SV Haulerwijk begon met op en neer gaand spel. Na een minuut of vijf zagen we een mooie actie van Mike Homan, maar de keeper van Haulerwijk kon op tijd ingrijpen en wist een openingsgoal te voorkomen. Kort daarna leverde Rowan Top de bal aan Robert Kooistra die inkopte, maar ook nu was de keeper paraat.
Aan de overkant van het veld liep het anders. Toen de keeper en een verdediger van Fc. Grootegast niet goed ingrepen scoorde Jens Douwsma de eerste treffer en was het 0 – 1. Haulerwijk speelde gedreven en kwam veelvuldig in balbezit. De Grootegasters kwamen tekort en slaagden er niet in een vuist te maken. Wel ontstond na een half uur spelen een grote kans toen Rowan Top de bal van Mike Homan kreeg, maar het werd niet meer dan een corner. Mike werkte flink, maar werd niet beloond voor z’n inspanningen. De keeper en verdediging stonden succes in de weg.
In de 36e minuut werd bij een vrije trap van Fc. Grootegast de bal afgeslagen en kwam op links terecht bij Haulerwijk. Patrick Hilhorst tekende voor de 0 – 2. Een paar minuten voor de rust kwam aan de zijde van Grootegast Bouwe Pompstra in het veld voor Rienk Tuithof.

Bij de start van de tweede helft leek er wat meer vuur in het spel van Fc. Grootegast te zitten. Een schot van Kevin Houweling op aangeven van Robert Kooistra belandde in het zijnet. Na weer goed werk van Robert kwam de bal bij Jelmer Schuil die net over het doel schoot. Na een rush van Lútsen Smits eindigde een poging van Rowan Top in een doeltrap. De keeper van Haulerwijk stopte een schot van Rowan na aangeven van Jelmer Schuil.
In de 61e minuut werd een speler van Haulerwijk gewisseld. De 0 – 3 bleef uit toen een schot van Haulerwijk naast het doel verdween.
Toen Albert Koers in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, zag de scheidsrechter hier geen penalty in. Het had een kantelpunt in de wedstrijd kunnen zijn, zo ook de nieuwe pogingen van Fc. Grootegast die geen van allen doel troffen. Een kwartier voor het einde brak Haulerwijk uit en kreeg de keeper van Grootegast de bal niet te pakken. Het betekende de 0 – 3 door Lars Ritsema.
Bij een vrije trap van Mike Homan op +/- 25 meter van het doel kon de keeper de bal met de handen afweren en daarna pakken. Een schot van Rolf Hazenberg kreeg hij ook in handen. Met nog tien minuten te gaan werd aan beide kanten gewisseld. Bij Grootegast kwam Nanne van Hielkema erin voor Mike Homan. Aan de stand veranderde niets meer. Alle pogingen van Fc. Grootegast liepen op niets uit en na 90 minuten kon SV Haulerwijk als terechte winnaar het veld verlaten.


 


Fc. Grootegast dat naar de 10e plaats op de ranglijst is gezakt moet zich in de volgende wedstrijd proberen te herpakken. Fc. Grootegast speelt zaterdag 18 november om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen TLC op Sportpark Rodenburg in Leek.


 


VVK - WASKEMEER


Onder gure omstandigheden was het VVK dat het best aan de wedstrijd begon. Met opportunistisch voetbal werden de spitsten aan het werk gezet. Dit resulteerde na een half uur in een droge harde knal van topschutter Van der Molen in de 1-0. Niet veel later volgde de reactie van Waskemeer in de vorm van een vrij trap van Jurrien Hummel van een meter of 30 bleek de bal te lastig voor de doelman. Vlak voor rust kwamen de gasten zelfs op voorsprong door een afgemeten vrije trap van Jordy Kailie die het hoofd van Bouwe Veenstra vond; 1-2 bij rust. Na rust leek Waskemeer het duel meer onder controle te hebben, maar niets was minder waar. De rechtsbuiten van VVK omspeelde zijn directe tegenstander en schoot de gelijkmaker in. Hierna waren het de gasten die op zoek gingen naar de overwinning, maar ging men niet altijd even zorgvuldig met de kansen om en werd een goal van Schievels afgekeurd. Even later was het opnieuw Veenstra die Waskemeer op voorsprong bracht door uiterst kalm te blijven in de 16. De buit leek binnen, maar de allerlaatste corner gooide roet in het eten en zorgde in de dying seconds voor de 3-3. Hierdoor gaat een prachtige kans om bij de top van deze competitie aan te haken verloren. Volgende week is er thuis tegen Noordwolde kans op revanche.


 


(verslagen/foto's naar info@ditisroden.nl)


 


Zaterdag 4e klasse

1 HS '88 7 19
2 Veenhuizen 7 16
3 Niekerk 7 16
4 ODV 7 15
5 Waskemeer 7 14
6 Haulerwijk SV 7 10
7 TLC 6 8
8 VVK 7 8
9 Noordwolde 6 7
10 Grootegast Fc. 7 7
11 Westerkwartier  7 7
12 HSC 6 4
13 SIOS 6 1
14 Amicitia VMC 7 0

 11/11
Fc. Grootegast 1


S.V. Haulerwijk 1

0 - 3
11/11
Amicitia VMC 1


Veenhuizen 1

1 - 7
11/11
VVK 1


Waskemeer 1

3 - 3
11/11
ODV 1


HS'88 1

1 - 1
11/11
V.V. Westerkwartier 1


Niekerk 1

1 - 4