Vastgezet Bericht.

Als de grootste nieuwswebsite van de gemeente Noordenveld, biedt ditisRODEN.nl veel mogelijkheden om te adverteren voor zowel grote als kleine bedrijven. Een voordeel van adverteren op ditisRODEN.nl is dat de site een groot en gevarieerd publiek heeft. Er zijn veel bezoekers die regelmatig nieuws lezen en die actief zijn in verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Hierdoor is het gemakkelijk om de juiste doelgroep te bereiken.

# Maandelijks 95.000 'unieke' bezoekers #

Overlijdensrisicoverzekering voor gezinnen: zekerheid voor jouw dierbaren


 Wonen jij en je partner samen en hebben jullie kinderen? Dan is het extra belangrijk om je goed te verzekeren. Je wilt jouw dierbaren immers niet met problemen opzadelen als jou iets overkomt. Veel gezinnen zien dit in, waardoor beide ouders een overlijdensrisicoverzekering (ORV) hebben. Een goede zaak, want hiermee zorg je voor zekerheid voor jouw dierbaren. Helaas zijn er nog genoeg gezinnen die geen ORV hebben. Behoor jij tot deze groep? Lees dan vooral verder, want wij zetten hier de belangrijkste zaken met betrekking tot deze verzekering op een rijtje.


 


Uitleg over een overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering behoort tot de levensverzekeringen. Dit is vrij logisch te verklaren, want je sluit deze verzekering af op het leven van jezelf of dat van iemand anders. Als je samen met je partner een gezin hebt, is de kans groot dat jij het leven van je partner verzekert. Je partner doet waarschijnlijk het omgekeerde, zodat jullie goed verzekerd zijn als één van beide plotseling overlijdt.


 


Je weet nu in grote lijnen wat een ORV is, maar toch kunnen wij ons voorstellen dat je nog met een aantal vragen zit. Zo wil je vast antwoord op de vraag: ' hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering'?
Als jij of de verzekerde persoon binnen de looptijd van de verzekering overlijdt, keert je verzekeraar eenmalig een bedrag uit aan de ander. Dankzij deze uitkering hoeven jouw nabestaanden zich op financieel gebied doorgaans geen zorgen te maken. Met een overlijdensrisicoverzekering help je ze dus in feite om hun leven financieel op de rit te houden.


 


Waar gebruik je de uitkering voor?
Een overlijdensrisicoverzekering is weliswaar niet verplicht, maar toch sluiten veel gezinnen hem af.
Vaak wordt dit gelijktijdig met een hypotheek gedaan. Het verzekerde bedrag is dan meestal gelijk aan de hoogte van de lening. Reden hiervoor is dat je partner de hypotheek kan blijven betalen als jij er plotseling niet meer bent. Huur je? Dan is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten ook de moeite waard. Je partner kan de uitkering dan gebruiken om de huur te betalen, waardoor verhuizen niet nodig is.
Sommige mensen denken dat de uitkering van een ORV alleen gebruikt mag worden om de huur of hypotheek te betalen, maar dat is niet het geval. Je partner mag er bijvoorbeeld ook de studie van de kinderen mee financieren. Daarnaast kan het geld gebruikt worden voor extra kinderopvang. De enige overgebleven kostwinner kan dan meer gaan werken, zodat er voldoende geld binnenkomt om het gezin te onderhouden.


 


Hoe vraag je een ORV aan?
Zie je het belang van een overlijdensrisicoverzekering inmiddels in? Dan raden wij je aan direct een aanvraag in te dienen. Hier hoef je de deur niet meer voor uit, want bij vrijwel iedere verzekeraar kun je een ORV online aanvragen. Denk niet alleen goed na over het verzekerde bedrag of de looptijd, maar bepaal ook of het verzekerde bedrag gelijk moet blijven of dalen en of de premie vast of variabel is. Neem hier de tijd voor, want je wilt je dierbaren niet opzadelen met (financiële) problemen.


 


Je hebt overigens een gezondheidsverklaring voor een overlijdensrisicoverzekering nodig. Een verzekeraar wil namelijk zeker weten dat je gezond bent. Ook hier hoef je de deur niet voor uit, want vaak is het enkel een kwestie van online een aantal vragen beantwoorden. Alleen bij grote bedragen kan het zijn dat een verzekeraar van je verlangt dat je een fysieke keuring ondergaat.