‘’Hier sta ik met mijn lichtje,


Hij gaat al bijna uit.                                                                                       


Nog 1 klein gedichtje, voor een snoepje of wat fruit……’’ 


 


De kinderen waren al in de stemming, de hele week werd er in school gezongen.                                 


Sint Martinus mikmak of 11 november is de dag…


 


De lampjes gingen in de ochtend aan, de zaklampen kwamen te voorschijn bij het stillezen en in de middagen werd er flink geknutseld aan verschillende lampionnen. Niet alleen kartonnen lantaarns of doorzichtig bewerkte lampionnen met vliegerpapier werden er gemaakt, ook maakten kinderen van pompoenen prachtige lantaarns.


 


Al eerder deze week kwam predikant en verhalenverteller Walter Meijles in school vertellen tijdens onze gezamenlijke thema-opening, over de legende Sint Maarten en zijn bedelaar.


 


Rond 17 uur verzamelden alle groepen zich op het plein en werden ze omringd door alle ouders, opa’s en oma’s en andere bekenden.


 


Niet veel later, kwam daar Sint Maarten aan op zijn paard. Met in zijn vizier een bedelaar die om een aalmoes vroeg. De romeins geklede soldaat Sint Maarten, stapte van zijn paard. Met in zijn ene hand een zwaard en in zijn andere hand zijn schild. Zilverstukken had hij niet voorhanden. Hij hief zijn zwaard en sneed een stuk van zijn rode mantel af en gaf deze aan de arme bedelaar.


 


Na een heldhaftig betoog, liepen alle kinderen in één lange colonne over het plein en mochten we de wijk door om alle omwonenden onze lampionnen te laten zien. Langs de route stonden lichtjes in glazen potjes en kregen we een warm onthaal van alle mensen die langs de kant van de weg stonden.


 


Eenmaal weer op het plein aangekomen kregen de kinderen iets lekkers en konden we een heerlijk kopje soep halen. Via een QR code kon je geld doneren voor het goede doel. De opbrengst gaat naar een school in Malawi!