Kristel brengt nieuwe single ‘To get to know you’ uit 


 


Ze speelde eerder al op Eurosonic Noorderslag en in verschillende poppodia in het noorden van het land, maar eigen muziek liet lang op zich wachten. Aanstaande vrijdag laat zangeres Kristel haar tweede single ‘To get to know you’ aan de wereld horen.


 


To get to know you


 


Haar debuutsingle ‘Anything to you’ werd in augustus van dit jaar door RTV Noord uitgeroepen tot Gronings Goud. Dat belooft wat voor de uit Roden afkomstige Kristel, die haar tweede single aanstaande vrijdag 10 november uitbrengt.


 


“Waar ‘Anything to you’ muzikaal gezien een echte popsong is, ligt ‘To get to know you’ dichterbij de manier waarop ik vroeger ben begonnen met zingen; als klein meisje achter de piano. Dat meisje is echter volwassen geworden en dat hoor je terug in de sound. Het liedje vertelt het verhaal van iemand die dicht bij je staat en hoge muren om zich heen heeft gebouwd” vertelt Kristel.


 


Kristel zingt over een breekbaar en klein pianospel, dat later ondersteund wordt door drums, gitaar en grootse vocalen. Inspiratie uit de soul en R&B-wereld tillen dit eerst verlegen lied naar een later grootse meeslependheid. Met inspiratie van artiesten als Adele en Sam Smith hoopt Kristel je met haar nieuwe muziek te raken en geeft ze een duidelijk beeld van wat we van haar debuutalbum in 2024 kunnen verwachten.


 


Kristel


Kristel (1995) studeerde Zang aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Na al vanaf jongs af aan achter de piano te zingen, verruilde ze haar solo-optredens voor een voltallige band. Naast zangeres is ze ook zangcoach bij haar eigen Zangschool ZING! in Roden en Leeuwarden.


 


Je kunt ‘To get to know you’ vanaf vrijdag 10 november op Spotify en andere streamingdiensten beluisteren!


Foto© Annerie Huls