Nog eventjes en dan begint het mooiste feest, Rodermarkt!


 


Jaarbeurs Roden is bijna gereed en vanaf vrijdag kunt u er terecht voor het feest (voor jong en oud wat wils) maar ook naar de consumentenbeurs, welke gratis toegankelijk is. De catering op de consumenten beurs wordt verzorgd door Huiz van Smaak. Volgens Edwin Huizenga moet je echt hun flaquette pulled chicken proberen. Een ambachtelijk broodje uit de steenoven met pulled chicken bereid op de green egg. Echt een aanrader! 


Voorzitter Lucas Schoonebeek vind het een hoogtepunt te noemen dat iedereen met elkaar samenwerkt. En dat het wel bijzonder is hoe een klein dorp zoiets groots neer kan zetten. Zoals de parade op zaterdag en op woensdag de kortebaan, waarvoor het dorp wordt afgezet. Door dat de onderlinge verstandhouding goed is met de andere horeca en de gemeente, maakt het, dat er iets goeds neer gezet kan worden. Zelf vindt hij de zondag met een  optreden van Bouke met de Elvis Matters Band een hoogtepunt Maar ook de Roner Glitter en Glamour Bingo op zondagmiddag en op maandagmiddag de Korenmiddag. 


 


Monique van Mo’s Café werkt weer samen met Bart de Vries van het Wapen van Drenthe. “Wat het hoogtepunt is? Ik vind het alle dagen prachtig en dat we er een groot feest van maken met elkaar. Natuurlijk staat er bij ons dinsdags een enorme drukte te verwachten met Jannes en nu ook Marco Schuitmaker, die helemaal is doorgebroken in heel Nederland, maar vergeet ook onze eigen Eltjo niet. Ook hij weet er altijd een feest van te maken.” Zaterdag staat er een complete pianoshow met zang, ze spelen voor iedereen wat wils. Zowel uit de Top40 als Nederlandstalig. Zondags staat de Duitse Schlager en de après-ski centraal met der Lustigen Moeflons en DJ Bert. "Wij zijn er helemaal klaar voor!" 


 


Onder de Linden heeft er met hun team ook veel zin in en heeft ook een mooi programma staan. “Donderdags begint het met de traditionele beugelavond. Het mooiste is uiteraard ook de hele Rodermarkt, maar de dinsdag springt er wel uit, net als de woensdag met de kortebaan draverij. En het mooiste is alles in gratis toegankelijk!”, vertelt Anton, “we zijn klaar voor het mooiste feest.”


 


Volgens Albert van T Olle Posthoes “moei je niks misn”, alles is mooi en gezellig. Maandagnacht om 4 uur gaat het licht bij hun aan en zit de kroeg vol met handelaren. De koffie staat dan klaar, waarbij uiteraard ook wel een jenevertje en een berenburgje zal worden ingeschonken “Van dit moment krijg ik kippenvel”, aldus Albert. Op het podium aan de Brink zal zondag de Sunshine band staan en dinsdag zal het duo Zweitse en Dirk-Jan de muzikale kant verzorgen. Hij is in ieder geval er helemaal klaar!


 


Op de site vind je iedere dag wat er te doen is in Roden, dus blijf ons volgen! 


 


Coby van Zanten©