Vastgezet Bericht.

Als de grootste nieuwswebsite van de gemeente Noordenveld, biedt ditisRODEN.nl veel mogelijkheden om te adverteren voor zowel grote als kleine bedrijven. Een voordeel van adverteren op ditisRODEN.nl is dat de site een groot en gevarieerd publiek heeft. Er zijn veel bezoekers die regelmatig nieuws lezen en die actief zijn in verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Hierdoor is het gemakkelijk om de juiste doelgroep te bereiken.

# Maandelijks 95.000 'unieke' bezoekers #

Jessica van Hooff geeft interactieve workshop aan vrijwilligers van Humanitas in Noord Nederland


 


Via LinkedIn kwam Nicole Postma, coördinator Verlies & Rouw Humanitas Noordenveld, in contact met Jessica van Hooff. Ze vroeg Jessica om vanuit haar ervaring en expertise een workshop te geven aan de vrijwilligers van district Noord van Humanitas, zodat ze weten waar de gezonde en achterblijvende partner doorheen is gegaan op het moment dat de vrijwilliger in beeld komt. Daarvoor maakt Jessica een interactieve workshop op maat, die ze op 18 oktober zal geven in Norg. De vrijwilligers krijgen zo inzicht in wat er kan spelen bij de gezonde en achterblijvende partners en kunnen hen daardoor beter ondersteunen.
‘Hoe doen anderen dit?’ was de vraag die Jessica van Hooff zich geregeld stelde tijdens het ziekteproces van haar man. Vanuit deze vraag begon ze met interviewen en schrijven, een jaar nadat haar man overleed, vier jaar na de diagnose ver uitgezaaide prostaatkanker. Ze deelt haar eigen verhaal, en ook dat van 64 ervaringsdeskundigen en (zorg)professionals in allerlei situaties. Van fysiek tot mentaal ziek, van geneeslijk tot ongeneeslijk en van plotseling overleden tot eindeloos lang ziek.
Het resultaat is De Partner: een boek vol interviews en tips, waarmee Jessica taboes doorbreekt en zaken bespreekbaar maakt.


 


Voor de vrijwilligers van Humanitas die nabestaanden steunen tijdens hun rouwproces is deze workshop een waardevolle aanvulling op de trainingen die zij volgen bij Humanitas. Het project Verlies & Rouw is erop gericht middels huisbezoeken ondersteuning te bieden en een luisterend oor te zijn voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Het overlijden heeft veel impact op het dagelijkse leven, naast het grote gemis kan het tot eenzaamheid leiden mede gevoed door schaamte omdat het rouwen “zo lang duurt”. Men wil de omgeving niet tot last zijn; het leven gaat immers door. In deze fase kunnen de vrijwilligers, stuk voor stuk ervaringsdeskundigen, de rouwende ondersteunen. Een gesprek op afgesproken tijdstippen geeft weer ruimte en lucht.