Bijzondere figuranten bij Rodermarktwagen Nietap/Terheijl


Door de jaren heen zijn ze bij de Rodermarktwagen van Nietap/Terheijl, op de locatie van klussenbedrijf Meindert Snip aan de Vagevuurselaan, heel enthousiast bij het fabriceren van weer een fraaie wagen voor de aloude Rodermarktparade op zaterdagmiddag 23 september.


Veelal vaste Nietapster en Terheijlster gezichten kom je op de bouwplaats tegen en vol goede moed gaan ze weer voor een hoge klassering. Zelfs vaste chauffeur Hein Bronsema, dit jaar voor maar liefst de 51e keer houdt hij het stuur van de tractor in handen, kwam onder een dreigend wolkendek, maandagavond even een kijkje nemen.


Aan de figuratie, voor de aankleding verdient Ella Hager een grote pluim op de hoed,  is dit jaar enorm veel aandacht besteed en met eigen krachten en materiaal beloofd dit een spektakel van de eerste orde te worden. Speciale aandacht hiervoor voor de toeschouwers! Alles blijft wat dat betreft in nevelen gehuld, en de dienstdoende reporter werd dringend verzocht hiervan nog geen foto's te publiceren. Kortom: geef zaterdag uw ogen goed de kost bij de wagen van Nietap/Terheijl, waarbij ringen een grote rol spelen.


Meindert Snip geeft in bijgaand filmpje uitgebreid tekst en uitleg over de bouw van de wagen.De aanvang van de Parade is aanstaande zaterdagmiddag om 13.30 uur en 's avonds gaan de 14 wagens, verlicht en wel, om 19.00 uur van start.


Tekst-foto's©-video Roel Lubbers