Zondag was het tijd voor de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi voor Nieuw-Roden. De winnaar van deze wedstrijd zou poulewinnaar worden en doorgaan in de beker. De Nei-Roners mochten het opnemen tegen derde klasser Peize. Voor Nieuw-Roden is het een mooie test om te kijken hoe ze ervoor staan na een goede voorbereiding richting de competitie. Iets na 14:00 uur floot scheidsrechter de Vries voor het begin van de wedstrijd.

Dan de wedstrijd. Nieuw-Roden wist dat Peize de voetballende ploeg zou zijn door het klasse verschil en dat was gelijk te merken. De thuisploeg zakte wat in, waardoor de druk op het doel van Nieuw-Roden stond. De hoofdmacht wist hier goed mee om te gaan en creëerde zelfs wat kleine kansen, maar de ploeg moest toch buigen na 20 minuten spelen viel de 0-1 na een ongelukkige actie achterin. Na deze tegentreffer leek het erop dat Nieuw-Roden beter in de wedstrijd kwam. Er werd harder gevochten voor duels en er werd goed voetbal gespeeld.
Hiervoor werd de ploeg van Jur Smit ook beloond met de gelijkmaker. Na een goede individuele actie van Mart Hoek was daar uit het niets de 1-1 en kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. De Nei-Roners hadden door dat er meer te halen viel in eigen huis en niet heel veel later was het dan ook Sander Drent die de 2-1 binnenschoot na een prachtige aanval aan de kant van Nieuw-Roden, waarmee ze profiteerde van slordig balverlies achterin bij Peize. De rug werd goed gerecht door de hoofdmacht en zo gingen de mannen verrassend genoeg met een voorsprong de rust in.

Dan de tweede helft. Het was uitploeg Peize die hier enorm sterk uit kwam. De eerste aanval van de Peizenaren werd gelijk prachtig binnengekopt vanaf de rand 16 en zo kwam de uitploeg op een 2-2 gelijke stand. Slechts 5 minuten later was het wederom raak voor Peize na een flitsende aanval, zo was de voorsprong van Nieuw-Roden binnen een paar minuten volledig weggespeeld en stond het 2-3. Nieuw-Roden liet het hoofd echter niet vallen, het bleef doordrukken om de gelijkmaker te forceren. Deze gelijkmaker kwam er. Een lange bal richting Wilco Drent werd gespeeld en deze haalde, vanaf 30 meter, werkelijk weergaloos uit waarna de bal via de onderkant lat in het doel belandde. Via deze “goal of the season contender” van de captain van Nieuw-Roden kwamen de Nei-Roners terug in de wedstrijd. Na deze goal was de hoop voor Nieuw-Roden nog steeds hoog. Het geloof in een overwinning was er zeker. Jur Smit bracht daarbij veel jeugd in de ploeg om zo het energielevel omhoog te gooien en de ploeg kwam een aantal keer dichtbij, maar de treffer bleef uit. Doordat Nieuw-Roden alleen genoeg had aan een overwinning ging de thuisploeg risico nemen om zo op een voorsprong te komen. Echter door deze risicos kwamen er grote gaten waar Peize uiteindelijk goed gebruik van maakte. In minuut 91 kwam daardoor toch de winnende treffer van Peize na een snelle counter en zo wist Peize alsnog te winnen van een hard werkend Nieuw-Roden.

Een kleine domper voor Nieuw-Roden. De ploeg heeft het publiek een hele mooie pot voetbal voorgeschoteld en had zeker een punt verdiend. Peize was voetballend sterker en trokken ze aan het langste eind, maar de Nei-Roners kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op een goede bekercampagne. Volgende week dinsdagavond wacht de laatste oefenwedstrijd tegen ZEC, voordat de competitie begint. Wij hopen u dan allemaal weer te zien! Aanvang: 20:00