-
Roden: Omwonenden zijn het zat na opnieuw escalatie bij begeleidend wonen instelling in oud Apotheek
15.Sep.2023

Roden – Sinds een aantal maanden hebben wij aan de Entinge en Havenzathenlaan enorme overlast van clienten van een begeleidend wonen instelling. In het pand van de voormalige Benu apotheek heeft zich sinds 2020 de organisatie Tjeenz wonen gevestigd. Destijds waren de bewoners bezorgd of een begeleid wonen concept voor jongeren die hulp nodig hebben op deze locatie wel past en de veiligheid in de wijk gewaarborgd blijft.

 

Helaas is deze bezorgdheid afgelopen jaar veranderd in werkelijkheid. De wijk heeft inmiddels continue overlast van jongeren die zwaar illegaal vuurwerk afsteken, ruzie maken en vechten op straat en knetterharde muziek tot diep in de nacht.

 

Afgelopen woensdag 13 september en donderdag 14 september is het compleet geëscaleerd omdat er ruzie ontstond in het pand aan de Havenzathenlaan 2-4 en jongeren met elkaar aan het vechten waren. Op donderdag werd dit ook geuit naar de omwonend in de wijk die afkwamen op het geschreeuw en wilden kijken wat eraan de hand was. Een jongen van 14 jarige leeftijd heeft de directe buurman bedreigd en een andere buurbewoner geslagen op zijn eigen terrein. De politie was inmiddels met meerdere eenheden onderweg met blauwlicht en sirene waarna de jongen vluchtte. Later is deze door de politie gepakt en terug afgeleverd bij Tjeenz.

 

Wij willen graag omwonenden in de wijk vragen om bij overlast hier melding van de maken bij de gemeente en politie zodat dit toegevoegd kan worden aan het dossier.

(ingezonden email van de omwonenden)

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.