-
Veenhuizen: Er komt weer een jeugdgevangenis
14.Sep.2023
Veenhuizen krijgt weer een jeugdgevangenis. In Klein Bankenbosch kunnen straks maximaal zeventig jongeren hun straf uitzitten, schrijft RTVDrenthe. Dat maakt minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming bekend.
De jeugdgevangenis is nodig omdat er meer behoefte is aan zulke plekken. Uit onderzoek van het Ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat er maar één locatie geschikt is: die in Veenhuizen.
In het verleden zat daar ook al een jeugdgevangenis, maar die sloot eind 2020 de deuren. Sindsdien deed het dienst als een reguliere gevangenis voor volwassenen, waar maximaal honderd mensen gevangen konden zitten.
Klein Bankenbosch staat op hetzelfde terrein als de gevangenislocatie Norgerhaven. "De volwassenen en jongeren zullen volledig gescheiden dagprogramma's volgen, maar kunnen elkaar mogelijk zien op weg naar activiteiten. Dit zal tot een minimum beperkt worden", schrijft het ministerie.
Naar verwachting opent de jeugdgevangenis niet eerder dan volgend voorjaar. Dat hangt ervan af hoe snel geschikt personeel is gevonden. Ook speelt mee dat de afdelingen van de reguliere gevangenis verplaatst moeten worden.
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.