Na vorige week al 8 Rodermarktwagens te hebben bezocht, werden afgelopen maandagavond de  6 overige verrast met een bezoekje van DITISRODEN en VIDEOSPOT. 


 


Op alle locaties, maar ook bij mensen thuis wordt er hard gewerkt. Bouwgroep Ronervaart is weer terug van weleer. Een aantal  oude bouwers van eerdere bouwgroepen en een aantal jonge mensen zijn de samenwerking aangegaan. Dit naar volle tevredenheid van de 81 jarige Menco van der Velde, die vele jaren actief is geweest bij het  wagenbouwen van de Ronervaart. Helaas lukt dit vanwege zijn gezondheid niet meer. Wel komt hij af en toe even gezellig langs voor een bakje koffie. Er moet nog wel heel wat gebeuren, maar dit komt goed!


 


De Hoeksteen valt op qua bouwers omdat ze allemaal in dezelfde groene polo’s lopen! Ze hebben meteen in het begin al een vliegende start gemaakt en zijn al erg ver met bouwen. In totaal komen er 38 kinderen op de wagen dus ook lekker veel ouders. De saamhorigheid is erg groot en dit is mede te danken aan goede communicatie onderling. Er hangt dan ook een zeer relaxt sfeertje.


 


Nieuw is bouwgroep de Piraten. Er lopen veel enthousiaste kinderen rond, want behalve dat wij er zijn om te filmen, loopt ook een filmploeg van SBS6 rond. Er zijn namelijk veel kinderen in Roden die vanwege een andere school nooit op een wagen komen. Na de vraag “pap, wanneer mag ik eens op een wagen?” werd er een bouwgroep opgericht. En of de kinderen blij zijn? Dat zie je in de video!


 


Bij het Valkhof is het net pauze, tijd voor een bakje koffie en even het geluid testen, dat werkt! Ook hier loopt alles op rolletjes. Terwijl de mannen koffie aan het drinken zijn, maakt de enige dame die er die avond rondloopt tijd voor een interviewtje met ons. Ze gaan goed met de bouw. Alles loopt op schema. Er wordt hard gewerkt met elkaar. Eén van de eyecatchers is de schatkaart. Dit is namelijk Roden en de rode kruis is waar het Valkhof staat!!


 


Bij de Bomenbuurt wordt gezaagd in een blok piepschuim, terwijl binnen druk geverfd wordt. Hier gaat het ook goed, behalve op de bouwlocatie wordt er bij de mensen thuis ook hard gewerkt, wat pas later allemaal op de wagen kan. En bij hun in de loods werkt ook de Parel aan hun wagen. Uiteindelijk gaat de bouw daar redelijk goed, maar in het begin waren er niet zoveel mensen beschikbaar. We spraken een tante die ook gevraagd is om mee te helpen. De wagen wordt iets anders dan de schets, want er moeten keuzes gemaakt worden. De beweegbare elementen blijven sowieso. Het gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit van de wagen. Deze gaat alsnog fantastisch worden en de blije kindertjes maken het plaatje uiteraard compleet.


 


Geniet van onderstaande video gemaakt door Stefan Wendel van Videospot