In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Als fysiotherapeut heb ik een aantal jaren met veel plezier in verschillende praktijken ervaring opgedaan. Ik heb een brede kijk op gezondheid en volg met grote interesse de ontwikkelingen op dit gebied. De bouw en werking van het menselijk lichaam fascineren mij enorm. Om mijn holistische kijk en behandelmogelijkheden te vergroten ben ik in 2018 ben gestart met de opleiding tot osteopaat aan de International Academy of Osteopathy. Naast het helpen met lichamelijke klachten wil ik graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van uw gezondheidsvaardigheden. 


Thijs van der Aa, Osteopaat MSc. DO-MRO


 
Osteopathie is een manuele behandeling die zich richt op het zelf herstellend vermogen van de mens. Het is een holistische denkwijze om de oorzaak van klachten te achterhalen en te behandelen. Er wordt naar het algemeen functioneren van het lichaam gekeken. 
Osteopathie gaat er van uit dat alle structuren en weefsels in het lichaam een bepaalde mate van bewegelijkheid moeten hebben om goed te kunnen functioneren. Een goede bewegelijkheid is van belang voor een goede doorbloeding, een goede aansturing vanuit het zenuwstelsel, optimale stofwisseling en spijsvertering. Door een algeheel lichamelijk onderzoek worden bewegingsverliezen opgespoord. De gevonden bewegingsverliezen worden middels manuele technieken hersteld. De osteopathie verdeelt het lichaam in drie systemen die behandeld worden: 


   • Pariataal systeem   —> bewegingsapparaat (spieren, botten en gewrichten) 

  • Visceraal system —> de organen (spijsverterings- en bekken organen, hart en longen) 

  • Cranio-sacraal systeem —> het zenuwstelsel gelegen in de schedel, de wervelkolom en het heiligbeen   


Osteopathie is voor iedereen: 


Osteopathie is een veilige behandelmethode die geschikt is voor alle leeftijden. De behandeling en de toegepaste technieken zijn altijd afgestemd op de persoon. Hierbij wordt er rekening gehouden met de leeftijd, het klachtenbeeld en de algemene gezondheid en vitaliteit.   
Hieronder enkele voorbeelden van klachten waar osteopathie bij kan ondersteunen. Staat uw klacht er niet tussen? Neem gerust contact op als u benieuwd bent of Holos Osteopathie iets voor u kan betekenen.

 
 


Holos is gevestigd in Zorgcentrum de Brink
Holos is geopend op: maandag – woensdag – vrijdag