Sparta start seizoen met ruime overwinning


 


ZEVENHUIZEN - Afgelopen zaterdag speelde Sparta haar eerst wedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een mooie oefencampagne kwam vandaag het onbekende De Hoeve op bezoek. Onder prachtige, zo niet te warme, weersomstandigheden floot scheidsrechter Hettinga voor aanvang van de wedstrijd.


 


Sparta opende sterk en kwam al gauw op 1-0 voorsprong. Daarna deed De Hoeve iets terug en moest de Zoutman-formatie direct in de achtervolging. Met 6 goals op rij liepen zij uit naar een 7-2 voorsprong. Bij rust stond er een 11-5 voorsprong op het scorebord.


 


In de rust uitte Van der Lei zijn genoegen. Er werd goed gekorfbald en de gemaakte afspraken werden nagekomen. De kleine persoonlijke foutjes eruit en doorzetten was de opdracht voor de tweede helft.


 


Een advies dat niet aan dovemansoren gericht was. Sparta liep uit naar een comfortabele 18-8 voorsprong en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Beide ploegen wisten de korf nog een aantal keer te vinden en bij een 21-10 stand floot de, goed leidende, scheidsrechter af.


 


Volgende week wordt er om 16:00 uur in Wolvega gespeeld tegen SIOS/Leonidas. Alle support is ook dan weer van harte welkom.


Foto: Esther Komrij