-
Nieuw-Roden spaart Bakkeveen met nipte overwinning
10.Sep.2023

Zondag was het tijd voor de tweede bekerwedstrijd van het seizoen. Na de winstpartij van vorige week tegen Yde was de hoofdmacht weer gebrand om de winst te pakken tegen de opponent van vandaag, Bakkeveen. Ondanks de torenhoge temperaturen (30gr.) floot de vrouwelijke scheidsrechter Waringa voor het begin van de wedstrijd.

 

Nieuw-Roden schoot uit de startblokken. Wat werd meegenomen, na de winst vorige week, was dat de ploeg van Jur Smit de bal sneller moest rondspelen om zo het baltempo hoog te houden. Dit gebeurde ook gelijk en er werden goede kansen gecreëerd. Na 8 minuten kwam dan ook al de voorsprong voor de Nei-Roners. Een uitstekende corner van Jeroen Gooijert werd knap binnengekopt door Thomas van der Spoel en zo kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Niet heel veel later kwam Bakkeveen toch op gelijke hoogte, na een goede combinatie door het midden werd de verdediging van Nieuw-Roden verschalkt en zo kwam de stand op 1-1. Nieuw-Roden bleef echter doorgaan met het goede spel en kwam wederom op voorsprong. Sander Drent maakte een goede loopactie en werd vakkundig bediend door Thomas van der Spoel. De spits ging koelbloedig langs de keeper en maakte af om zo de tweede voor Nieuw-Roden te maken. Later volgde nog vele enorme kansen voor Nieuw-Roden om de score te vergroten, maar op een of andere manier lukte het de blauwhemden niet de nekslag te geven aan Bakkeveen. Niet heel veel later floot de scheidsrechter voor de rust.
Bakkeveen mocht van geluk spreken dat de stand slechts 2-1 was.

 

Dan de tweede helft. Nieuw-Roden bracht een aantal versterkingen in in de tweede helft. JO19 spelers Yaron IJtsma, Sep v/d Gruiter, Morris Vlonk & debutant Chris Verbree (hoofdfoto) kwamen later in de wedstrijd de hoofdmacht nog versterken. De tweede helft zou een flinke strijd gaan worden tegen het warme weer. Het spel werd slomer en kansen kwamen sporadisch, dus ook voor Bakkeveen. Zo kwam de uitploeg uitploeg na 60 minuten op een gelijke stand, na een scherpe counter werd het doel van Nieuw-Roden voor de tweede keer bereikt. De thuisploeg wist echter dat er meer in zat dan een gelijkspel en hield de moed hoog. Nieuw Roden was de hele wedstrijd de betere ploeg en was opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er ook. Een vrije trap van Bakkeveen werd goed verwerkt door de Nei-Roners en werd omgezet in een pijlsnelle counter, die terecht kwam bij nummer 10, Mart Hoek alias de Blonde Pijl. Deze kwam met een individuele actie goed langs zijn man en aarzelde niet en schoot geplaatst in de rechterhoek. 3-2. Zo kwam Nieuw-Roden wederom op voorsprong en moest nu ervoor zorgen de voorsprong te behouden. Nieuw-Roden moest nog wat verdedigingswerk doen en Jayden Kuiper werd nog een aantal keer goed getest. In de laatste minuten maakte Jayden nog een goede save, waarnaar hij geblesseerd het veld moest verlaten en Cas vd Gruiter in moest vallen. In de resterende minuten kwam de zege voor de thuisploeg niet meer in gewaar en hierdoor sloot het de wedstrijd winnend af!

 

Nieuw-Roden kan terug kijken op een goeie wedstrijd. Er waren een aantal goeie aanvallen en de score had hoger moeten uitvallen. Wel werd de overwinning over de streep getrokken en mag de hoofdmacht terugkijken op een uitstekende pot. Hulde voor de jonge jongens die mee deden vandaag en een compliment naar debutant Chris Verbree die goed inviel. Zes punten uit twee wedstrijden is een uitstekend begin van de beker campagne, volgende week wacht de kraker tegen Peize op ons eigen sportpark. Wij hopen u dan weer te zien!

 

Man van de wedstrijd: Thomas v/d Spoel

Scheidsrechter: Mevr. Waringa (8.0)

Toeschouwers: 78

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.