-
Selectie KV Noordenveld begint competitie met 4-punten wedstrijd.
10.Sep.2023

De selectie van kv Noordenveld is de competitie sterk begonnen. Beide teams hebben hun eerste (uit)wedstrijden gewonnen. Belangrijk, aangezien in de nieuwe competitie-opzet, waarin maar in poultjes van 4 teams gespeeld wordt, er vóór de zaalcompetitie al gespeeld wordt voor promotie/degradatie.
Na een korte, intensieve voorbereiding met veel oefenwedstrijden mocht Noordenveld 2 om 11 uur (!) 's ochtends het spits afbijten in Groningen tegen GSKV De Parabool. Ondanks de enorme hitte liet Noordenveld 2 duidelijk zien wat de ambities zijn voor deze competitie : meedoen voor het kampioenschap. Ondanks een stroef begin stond er na de eerste helft al een mooie voorsprong van 3-8 op het scorebord én na de rust wist het team deze voorsprong vast te houden. Uiteindelijk was het resultaat dan ook een prima overwinning (9-15).

Om 15.30 uur mocht de eerste selectie van de korfbaltrots uit Roden aantreden in Leek voor de derby tegen KVW '22. Net als bij de 2e selectie schoot Noordenveld 1 niet bepaald uit de startblokken,

Trainder/coach Jesper van Haastrecht : “ KVW '22 was wel scherp waardoor we al snel tegen een achterstand van 7-3 moesten aankijken. Toen de spelers eenmaal de spanning, warmte en schroom van zich af hadden gespeeld werd er ook beter gekorfbald. Vooral verdedigend werd in de laatste 10 minuten voor rust veel energie geleverd. Dan vallen de goals aan de andere kant vanzelf.
Na de thee konden we de opgebouwde voorsprong (7-10) vasthouden. Op het einde konden we pas echt afstand nemen en konden we de voorsprong uitbouwen tot 8 doelpunten verschil. Waardoor de wedstrijd de laatste 5 minuten al gespeeld was. Einduitslag: 15-21 “.

 
Komende zaterdag 16 september spelen beide selecties de eerste thuiswedstrijden.

Hopelijk kan het publiek dan ook genieten van mooi korfbal aan de Borglaan !

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.