ONR knokt zich op heet middagje naar overwinning

Onder de brandende zon was het uiteindelijk met 3-2 te sterk voor Harkema Opeinde.

Aanvankelijk leek het een makkelijke middag te worden voor de oranjehemden.
Niemand minder dan Janco de Boer tekende in de tiende minuut voor de openingstreffer. Na een splijtende steekpass van Tim van der Meulen faalde de Boer niet oog in oog met de doelverdediger.
ONR zocht in deze fase van de wedstrijd naar een verdubbeling van de score. Echter leek het bevangen door de hitte en lag het tempo erg laag. Harkema Opeinde probeerde via de crospass de vleugelspelers in stelling te brengen en slaagde hier een enkele keer in. Toch was het niet erg gevaarlijk en kon keeper Duncan Kloosterman zijn doel schoon houden.
ONR was een aantal keer dreigend. Met name Joseph Duku Dima was gevaarlijk met zijn acties. Ook Jesper Roede zag een kans in rook opgaan. Na een voorzet creëerde hij met zijn aanname in één klap genoeg ruimte om tot een schot te komen. Echter miste zijn schot net de precisie. Uiteindelijk was 'mister 2-0' Bertrik Nienhuis degene die de score voor ONR verdubbelde. Na een goede combinatie via 4 schijven stak Duku Dima de doorgelopen Nienhuis weg. Nienhuis, alias de gladde glibber, gleed de 2-0 tegen de touwen.

Na rust kon het tempo door beide ploegen niet opgeschroefd worden. De hitte speelde menig speler parten.
Toch kwam uit een vrije trap ineens de aansluitingstreffer uit de lucht gevallen. Na een strakke pass over de grond kon Harkema Opeinde bij de tweede paal de 2-1 binnen tikken.
Hierna volgde een half uur lang een op en neergaande wedstrijd waarin ONR als iets betere ploeg gezien kon worden. Grote kansen creëerde het echter niet. Tot het moment dat de ingevallen Jeroen Westra de eveneens ingevallen Jesse Kort diep stuurde. Oog in oog met de keeper schoof Kort de bal rakelings langs de paal. Dat Kort vervolgens getorpedeerd werd door de keeper was voor de scheidsrechter geen reden de bal op de stip te leggen. In minuut 83 was een overtreding op Janco de Boer dit wel. Leon Schievels benutte vervolgens dit buitenkansje.
In één van de 10 minuten blessuretijd deed Harkema Opeinde nog wat terug en scoorde de 3-2. Hier bleef het bij waardoor de drie punten op sportpark Oranje bleven.

Volgende week strijdt ONR in de thuiswedstrijd tegen TLC om de eerste plaats in de poule.