Leek - Roden moest zaterdagmiddag op het heetst van de dag aantreden op het sportpark van de zaterdag 2e klasser VEV'67 in de beker. Roden was in het begin van de eerste helft nog wel de betere ploeg, maar VEV'67 begon steeds meer kansjes te sprokkelen. Het bleef wat op en neer gaan, maar doelpunten vielen er niet in de eerste 45 minuten.

Na de rust zakte Roden verder weg in het spel. Het kwam niet echt tot aanvallen toe en VEV'67 begon steeds meer kansen te creëren voor de goal van Willems.  VEV'67 begon er steeds meer in te geloven om een doelpunt te maken en het had Roden behoorlijk in de tang. Na zo'n 65 minuten voetballen had VEV'67 wat ze wilden, de 1-0 door Marco Soeten. Roden wisselde er op los, maar kon niet echt slagvaardiger worden in het spel. De grootste kans voor Roden kwam nog van Derguti, maar hij schoot de bal hoog over het leegstaande doel van de Leeksters.

Een teleurstellende nederlaag voor de Roners. VEV'67 is na de winst al door naar de volgende ronde in de beker. Volgende week moet Roden naar Annen, die hun wedstrijd wonnen met 3-4 van LTC. Een gelijkspel is genoeg om door te bekeren.