Bibliotheek Roden viert heropening met feestelijke Open Dag 


 


In de afgelopen maanden is Bibliotheek Roden getransformeerd tot een eigentijdse ontmoetingsplaats voor de gemeenschap. Al even zijn bezoekers welkom in de compleet vernieuwde bieb. Om de heropening nu officieel te vieren, was er op zaterdag een feestelijke Open Dag met muziek en activiteiten.


 


Het plein voor de bibliotheek (dat deel uit gaat maken van de hub, het nieuwe ov-knooppunt) werd omgetoverd tot een vrolijke zomermarkt. Zo kon je er een gedicht bij elkaar trappen op de Poëziefiets, een VR-bril uitproberen en een speurtocht volgen.


 


Kinderen konden geschminkt worden, vlaggetjes maken of een technische knutselworkshop volgen. Ook konden bezoekers genieten van een drankje en wat lekkers, waaronder gratis steekijsjes zolang de voorraad strekt. Voor muziek werd gezorgd door een dweilorkest en de dj in de Entertainmentbus.


 


Daarnaast is er op de Open Dag ook aandacht voor de cursussen, spreekuren en andere dienstverlening van de bibliotheek. De nieuwe bieb wordt namelijk een plek waar je op elke vraag een antwoord krijgt. De bibliotheekmedewerkers en samenwerkende partners zoals Humanitas, wijkpolitie en het Taalhuis zullen daar alles over vertellen.


 


Iedereen in de gemeente Noordenveld kan nog komen om deze mijlpaal mee te komen vieren. De Open Dag is aan de Heerestraat 178 tot 15.00 uur. Het evenement is vrij toegankelijk.


Foto's© ditisRODEN.nl Jacqelien Daling