De eerste week van september ligt alweer achter ons, de zomer is voorbij, de boeken voor het nieuwe boekenseizoen zijn ingekocht en de bijbehorende activiteiten gepland. Het wordt een schitterend najaar met prachtige nieuwe boeken en inspirerende activiteiten.


We beginnen onze activiteiten dit najaar met een interview met Francine Oomen. Zij schreef de alom bekende jeugdboekenserie HOI, Hoe overleef ik. Met onder andere de delen Hoe overleef ik mezelf, de brugklas, gescheiden ouders en een gebroken hart. Het laatste deel in deze serie verscheen in 2015. En hoera, nu is er een nieuw boek: Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel. Over volwassen zijn in deze tijd. Als het ware een nieuw deel in de serie waarbij het boek mee is gegroeid met de lezers van toen.  


 


Francine Oomen wordt geïnterviewd door Femke Liemburg van Boekhandel Daan Nijman op 20 september om 16.00 uur in diezelfde boekhandel. Zij zal ook haar nieuwe boek signeren.


 


Om het seizoen meteen goed te beginnen hebben we in deze week niet één maar twee wervelende activiteiten. Op donderdag 21 september vindt de boekpresentatie plaats van de nieuwe dichtbundel van John. B. Vorenkamp. De gedichten in Ergens onderweg tonen een zoektocht naar én duiding van ongereptheid en verstilling én contemplatie over opgedane indrukken binnen en buiten de landsgrenzen. Berusting en opstandigheid wedijveren met elkaar.  


 


Om te vieren dat deze dichtbundel het levenslicht ziet organiseren wij een klein feestje op donderdag 21 september. Om 19:30 uur heffen wij het glas en gaat Coen Peppelenbos met John B. Vorenkamp in gesprek over zijn nieuwe bundel.  


 


Wilt u bij één of bij beide activiteiten aanwezig zijn? Dan is aanmelden gewenst. U kunt dit doen door een e-mail te sturen aan ramona@daannijman.nl. Zien we u bij Boekhandel Daan Nijman?