GeoTour Kop van Drenthe, best bezochte in Europa!In april 2021 is de GeoTour Kop van Drenthe gelanceerd. Nu staat deze GeoTour eerste in Europa en wereldwijd op de derde plek! Dat is een bijzondere prestatie waar de regio trots op mag zijn.
Afgelopen maandag was Jeff Caulfield, medewerker van het hoofdkantoor uit Seattle, in Assen te gast om te horen over de GeoTour Kop van Drenthe. Hij gaf aan dat GeoTour Kop van Drenthe eenv oorbeeld is voor GeoTours wereldwijd! Daar zijn we trots op.
Geocachen is sinds corona enorm in opkomst als buitenactiviteit waarbij aan de hand van een (gratis) app fysieke schatten kunnen worden gezocht. Zeven lokale verhaallijnen zijn verbonden als thema voor de caches die in de gemeente Noordenveld, Tynaarlo, Midden-Drenthe en Assen gelegd zijn.
Circa 12.000 bezoekers zijn sinds de start speciaal naar de regio gekomen om dit te gaan doen. Onderweg maken ze kennis met de verhalen van Berend Botje, Meisje van Yde, Vrouw Lebbe, Koloniën van Weldadigheid, TT – verhalen van toen, het ontstaan van Assen en de diversiteit van het landschap. In Nederland zijn er zo’n 100.000 actieve geocachers.
De geocachers kunnen een favorietpunt uitdelen aan mooi gemaakt caches (schatten).
De GeoTour Kop van Drenthe wordt dus enorm gewaardeerd door andere geocachers.
Ook lokale bedrijven zijn betrokken bij deze vorm van vrijetijdsbesteding en zien een toename van bezoekers en bestedingen. De bezoekers komen van binnen- en buitenland naar de regio om GeoTour Kop van Drenthe te gaan doen. De voorzichtig geschatte economische spin off is tot nu toe zeker € 150.000,- euro.
Er zijn veel actieve vrijwilligers betrokken om dit mogelijk te maken. De Stichting Kop van Drenthe, die de route beheert, heeft veel waardering voor hen, dankt hen voor hun dagelijkse arbeid in het onderhoud en het up to date houden van de GeoTour.
Wil jij dit najaar ook schatzoeken in de regio of meer weten over geocachen? Kijk op
www.drenthe.nl/geotour  of loop eens binnen bij VVV Assen of Tourist Info kantoren in de regio.
Er zijn nog volop plannen voor de toekomst, houdt de facebookpagina van Stichting Kop van Drenthe
in de gaten!