Zuidhorn weer in de ban van kunst


Kunst etalageroute van start


Vanaf 16 september is in het centrum van Zuidhorn weer de Kunst-in-de-etalage route. Tot en met 16 oktober is er in ongeveer 25 etalages én in de winkels kunst te bewonderen van evenzoveel kunstenaars.


Er zijn werken te zien van voornamelijk uit het Westerkwartier afkomstige kunstenaars. Gedurende de route worden ook loten verkocht door de deelnemende winkeliers waarmee een kunstwerk aangeschaft kan worden.


 


Kinderkunst
Ook dit jaar heeft een aantal scholen zich ingespannen om mee te doen aan dit evenement van de Stichting uit de Kunst. o.a leerlingen van CBS Het Anker en CBS De Windroos zijn gezamenlijk bezig geweest om "kunst" te creëren. Dit wordt tot en met 15 oktober ten toon gesteld in de hal bij Albert Heijn.


 


Genodigden en belangstellenden lopen om 14.00 vanaf het Cultureel Centrum Zuidhorn de route en sluiten deze af met een drankje. Dat is dan de officiële opening van de Kunst-in-de-etalage route. Tot en met 16 oktober is er in ongeveer 25 etalages én in de winkels kunst te bewonderen van evenzoveel kunstenaars.


 


De Kunst-in-de-etalage route is een initiatief van Stichting uit de Kunst en wordt mede mogelijk gemaakt door Zakenkring Zuidhorn, Welkom in Zuidhorn.nl en hoofdsponsor Langewold Beheer. Meer over de stichting op www.uitdekunst-zuidhorn.nl/