‘Penseel Streken’ en Anselm Kiefer


 


De Teken- en Schildergroep Roden heeft verschillende schildergroepen. Alle groepen worden begeleid door professionele kunstenaars. Jan Kenter is één van die kunstenaars. Regelmatig bereidt hij thema’s voor, zoals in dit geval van Anselm Kiefer. Kiefer staat bekend om zijn neo-expressionistische stijl en zijn materiaal gebruik, verf in combinatie met stro, zand, glas, as, klei en lood. Drie exposanten hebben hun werken hier op gebaseerd.


 


Michel Heusen met ‘Teerlandschappen’, in acryl en olieverf op dakleer. Bitumen dakbedekking, welke hij met de vlam geprepareerd heeft en daarna gecombineerd met verf. Deze ‘Teerlandschappen’ zijn een interpretatie van het landschap ‘het Hoge Land’, Groningen. In twee ruimtelijke werken ‘Teerbeminden’ en ‘Teermodel’ heeft hij bitumen dakbedekking als vervanging van verf gebruikt.


 


In hetzelfde thema van Anselm Kiefer is Rika Tepper te werk gegaan. Rika heeft voor haar schilderijen in acryl en ecoline, ook veel natuurlijke materialen gebruikt zoals stro, gras papier. Ook toont Rika hier aardewerk en sieraden.


 


Margaretha Hopman is n.a.v. dit thema, meer gaan experimenteren met abstract werk en heeft in haar werk ‘Onland’ acryl met koffie verwerkt. Een verrassende werkwijze!


 


‘Penseel Streken’ een bezienswaardige expositie in onze galerie, welke te bezichtigen is tot en met zondag 17 september.


 


De jeugdexpositie ‘Kunstvliegen’ en de maquettes van Wim Broer in de Kunstwinkel, zijn ook erg uitnodigend om te bezien.


Wij verwelkomen je graag, tot gauw!


Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden


Woensdag t/m zondag van 13-17 uur


Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl


 


Foto 1: Michel Heusen


Foto 2: Rika Tepper


Foto 3: Margaretha Hopman