Afgelopen weekend kwamen de heren uit Barneveld op bezoek op het zonovergoten hockeycomplex in Roden. Barneveld was al zeker van degradatie en Roden deed nog volop mee in de strijd om promotie.
Met een achterstand op 1 punt op concurrent de Mezen en nog 2 wedstrijden te spelen, waren er zeker nog mogelijkheden. Maar Roden moest zelf winnen en hopen op puntverlies van de Mezen uit Harderwijk.
Dat Barneveld niks te verliezen had, bleek al snel. Ze probeerden de Rodenaren vroeg onder druk te zetten, maar dankzij de uitstekend spelende defensie onder leiding van Julius Labberton kon Roden telkens vrij gemakkelijk onder deze druk uit hockeyen. In het 2e kwart wist Thijmen Rooks met hoge bal Michiel Froling te bereiken. Deze stond vogeltje vrij voor de keeper. De bal stuiterde 1 keer, 2 keer en vervolgens wist Froling de keeper met een subtiel lobje te verschalken. Mooiste doelpunt van het seizoen en een 1-0 voorsprong dus.

Roden domineerde en kreeg een aantal grote kansen en corners. Keeper Hoogenberg hoefde in de 1e helft slechts 1 keer in actie te komen en deed dit met verve.
De Rodenaren kwamen in de 2e helft fel uit de kleedkamer. Brent Hoekstra snelde de cirkel binnen, maar strandde op de keeper. Stan Ronner was alert en schoot raak vanuit de rebound. Een comfortabele 2-0 voorsprong en Roden gaf tot dan toe weinig weg. Misschien dat de concentratie iets verslapte, want vlak na de 2-0 wist Barneveld zijn eerste corner te versieren. Keeper Hoogenberg, de minst gepasseerde keeper van de competitie, was wellicht iets bevangen door de hitte wist deze corner niet te pareren en zo deed Barneveld toch iets terug: 2-1. Roden leek niet echt van de leg en bleef Barneveld onder druk zetten. Langzaam vloeide de energie uit deze ploeg en het was een kwestie van tijd voordat de 3-1 viel. Na een groene kaart van Stan Ronner stond Roden met een mannetje minder, maar tijdens deze periode in ondertal wist Brent Hoekstra toch de 3-1 op het scorebord te zetten. Een messcherpe counter werd prachtig afgerond door Hoekstra en de wedstrijd was binnen: 3-1. Roden speelde niet weergaloos, maar was heer en meester op het veld en stapte met 3 punten van het veld.

Na de wedstrijd bleek dat de Harderwijkers, tot dan toe dus op de 2e plaats, gelijk hadden gespeeld tegen Leusden en dus staat Roden met nog 1 wedstrijd te gaan op de 2e plaats. De 2e plaats geeft recht op promotie. Volgende week spelen de Roners in Zevenaar hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Bij winst zijn ze dus gepromoveerd naar de 1e klasse en promoveert Roden voor het 3e seizoen op rij. Bij een verlies of gelijkspel zijn ze afhankelijk van het resultaat van de Mezen. Een spannend slot van de competitie.