Toepasselijk verjaardagscadeau voor 80-jarige Roel van Zonneveld


Het leek voor Roel van Zonneveld, woonachtig aan de Zulthereschweg in het dorp van Ot en Sien, een zondag te worden als zovele, totdat er tegen de klok van half 2 een grote FRAM bus de straat in kwam rijden en bij Roel en echtgenote Rensge voor de deur stopte.


Verwonderde en vragende gezichten en de toevallig(?) aanwezige familie, namen het feestvarken, die dinsdag 6 juni 80 jaar wordt, mee naar buiten. Foto's werden gemaakt en iedereen stapte goedgemutst in de grote gele FRAM bus met onbekende bestemming. Doordat de aimabele Roel, die altijd voor iedereen klaar staat, zelf zo'n 40 jaar achter het stuur van de bus, eerst ESA en later FRAM, z'n brood verdiende, had de familie bedacht om de jarige een
bezoekje aan het Busmuseum in Hoogezand aan te bieden. Naar later zou blijken een schot in de roos. Een etentje besloot deze memorabele bus-dag.


Roel was verder nog lid van het shantykoor in Lieveren, hij hielp z'n echtgenote, als daar tijd voor was, in de kruidenierswinkel te Roderwolde, wist precies wat lekkere aardappels waren en ook was hij jaren goede kracht bij de opbouw van de Jaarbeurs, voorafgaande aan de Rodermarkt.


Ongetwijfeld wordt dinsdag een dag voor Roel om niet gauw te vergeten. Wij van DitisRoden wensen hem dan ook een prettige en zonnige dag toe.


Credits Roel Lubbers