De expositie “Weerschijn” is geopend op vrijdag 26 mei in Kunstencentrum K38 te Roden.


 


Zeven kunstenaars laten hier hun visie zien van ‘weerschijn’, waarbij heel verschillende en verrassende technieken zijn gebruikt.
Eline Achterhuis exposeert lichtfiguren. Het menselijk lichaam is haar inspiratiebron en ze maakt gebruik van textiel en lichtelementen. Anneke Aangeenbrug bewerkt porselein zodat er scheuren, gaten en grillige patronen ontstaan waar het licht doorheen valt.
Linda van Huffelen is glaskunstenaar en laat ‘inflatables' zien waarbij gefuseerd glas, na het stoken, wordt opgeblazen door perslucht. Dit brengt fascinerende vormen voort.
Eirik Jahnsen toont grote 3D werken van roestvrij staal. Met onverwachte vormen en kleuren waarin het vormloze licht wordt gereflecteerd. Gígj?a Reynisdottir heeft een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om plantenbladeren te drogen en te preserveren. Deze gebruikt zij als materiaal om op te tekenen.
De keramieken van Ellen Rijsdorp zijn geïnspireerd door de natuur, en ogen zacht als fluweel met glanzend en matte glazuur. Mieke de Waal’s fotografie van natuurobjecten en water, heeft zij digitaal bewerkt. Deze abstracte foto’s zijn afgedrukt op aluminium, stof of Acrylglas. “Weerschijn” is een interessante en verrassende tentoonstelling met veel gevarieerde werken, te bezichtigen tot en met zondag 18 juni. Mis het niet!
In De Kunstwinkel hangen schilderijen van Brigitte Hofstee-Beisterveld en Petra Beisterveld, welke te zien, en direct te koop, zijn.
Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden
Woensdag t/m zondag van 13-17 uur
Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl