ONR met goed gevoel richting nacompetitie


Op een zonovergoten sportpark Oranje wisten de oranjehemden met maarliefst 6-0 te winnen van The Knickebockers. Zonder de geblesseerde Danny Blaauwwiekel en Rik de Boer betrad ONR het veld vandaag.


 


Desondanks had ONR vanaf de aftrap de overhand. Al na enkele minuten had Leon Schievels de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Na een breedtepass van de diepgestuurde Janco de Boer wist Schievels echter niet tot scoren te komen.
Ook de twee volgende grote kansen werden niet verzilverd. Het duurde een half uur voordat de ban werd gebroken. Gelegenheidsaanvoerder Sven Buigholt haalde de trekker gedecideerd over. Zijn schot in de korte hoek eindigde tegen de touwen.
ONR leek bevrijd en wist de score te verdubbelen voor rust. Leon Schievels tekende voor de 2-0.


In de rust waren Leon Schievels en Sjoerd Hoek vervangen door Emile Wolfis en Tim van der Meulen.
Na rust was ONR wederom de betere ploeg. De uitgespeelde studenten van TKB leken het wel prima te vinden en ONR was gretig. . Met precies een uur op de klok zorgde Hendrik Rozema voor de 3-0.
Joseph Duku Dima schoot uit een penalty de 4-0 binnen na een goede actie van van der Meulen. De 5-0 scoorde van der Meulen zelf na een goede bal van Janco de Boer. De 6-0 kwam op naam van twee andere invallers. Lourens Fonk wist met een splijtende pass de vrijstaande Joost de Graaf te vinden. De Graaf twijfelde niet en schoot zeer overtuigend raak.
Hamza Mohammed verving met nog een kwartier spelen Jesper Roede. Gescoord werd er niet meer, waardoor de score op 6-0 bleef steken.
Hiermee eindigt ONR op een verdienstelijke 9e plaats in de competitie. Echter is dit niet genoeg voor handhaving en wacht de nacompetitie voor de manschappen van Erik Kloosterman.


Op 10 juni neemt ONR de eerste horde voor lijfsbehoud.
Tot dan!


Verslag Sjoerd Hoek


Foto's© ditisRODEN.nl